Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Robotik Takımlardan Büyük Başarı

Türkiye'de Stem Eğitiminin Öncülüğünü Yapan Bahçeşehir Okulları Dünyanın En Prestijli Turnuvalarında Ülkemizi Temsil Etmeye Devam Ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Robotik Takımlardan Büyük Başarı
Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Okulları, dünyanın en prestijli robotik turnuvalarında ülkeyi temsil etmeye devam ediyor.
Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi, kurulduğu günden beri Türkiye’de STEM eğitimi uygulayan ilk eğitim kurumu oldu. STEM eğitiminin en önemli parçalarından biri olan Robotik ve Kodlama eğitimini uygulamalı olarak alan öğrenciler ulusal ve uluslararası turnuvalarda büyük başarılar elde etti. Son olarak New York’ta Chairman’s Award (Şampiyonluk Ödülü) kazanan Bahçeşehir Okulları öğrencileri teknoloji, inovasyon ve bilimde Türkiye’yi geleceğe taşımaya hazırlanıyor.
STEM tabanlı çalışmalarla 21.yy yaşam becerilerini öğretmeyi hedefleyen dünyadaki en büyük organizasyon olan FIRST Robotics Competition’ın (FRC) Amerika’da düzenlenen turnuvalarına katılan Bahçeşehir Okulları Robotik Takımları, kazandıkları kupalarla dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı INTEGRA STEM çalışmalarındaki katkıları, turnuva sürecindeki başarılı çalışmaları, First değerleri ile diğer takımlara model olması, Türkiye’de FRC çalışmalarının başlaması, FLL turnuvalarının devlet okullarında yayılması ve Jr FLL organizasyonlarındaki başarıları nedeniyle New York City FIRST Robotics Şampiyonası’nda en prestijli ödül olan Chairman’s Award - Şampiyonluk Ödülü’nün sahibi oldu.
KATILDIĞI İLK TURNUVADA ÖDÜL KAZANDI
Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi Takımı ADROİT ANDROİDS ise bu yıl ilk defa katıldığı Texas Alamo FIRST Robotics Şampiyonası’nda yeni ama güçlü olan ve öncü STEM çalışmaları yapan takımlara verilen Rookie All-Star ödülünü kazandı.
Kazandıkları ödüllerle kurumu ve ülkeyi gururlandıran Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi ile Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri 27-30 Nisan tarihinde Amerika’da St. Louis’de gerçekleşecek olan "FIRST World Robotics Competition Championship" Dünya Robotik Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Dünya çapında ilgi gören, başta ABD olmak üzere bilim ve teknolojideki başarılarıyla öne çıkan ülkelerden takımların katıldığı FRC (FIRST World Robotics Championship) dünyanın en prestijli turnuvası olarak kabul ediliyor. Boeing, BP gibi firmaların büyük bütçeli sponsorluklarını alarak yarışmaya katılan takımların arasından sıyrılmayı başaran Bahçeşehir Okulları robotik takımları Türkiye’de bilim ve teknoloji adına gelecek için ümit veriyor. Robotik ve Kodlama eğitiminde öğrenciler belli bir soruna çözüm aramak için proje oluşturuyor, robot tasarlıyor ve program yazarak çözüme yönelik teknolojik modellemeler gerçekleştiriyor.
"GURUR DUYMANIN ÖTESİNDE, ÜMİTLİYİM"
Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin kazandıkları başarılarla ilgili açıklamalar yapan BUEK Başkanı Enver Yücel, "Öncelikle sevgili öğrencilerimizi, onların eğitimini Bahçeşehir Okullarına teslim eden velileri ve gecesini gündüzüne katarak çalışan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarılar yıllardır söylediklerimizin ve yapmaya çalıştıklarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. STEM eğitimini 11 yıl önce uygulamaya başladığımızda ülkemizde bilinmiyordu. Bu eğitimin en önemli ayaklarından biri olan robotik çalışmalarını öğrencilerimiz büyük bir istekle yürütüyor. Okullarımızı her ziyaret ettiğimde onların heyecanı beni de heyecanlandırıyor. Ülkemizin geleceği için bu çocukların sayısını artırmalıyız. Biz bunun için çalışıyoruz ve öğrencilerimizin kazandığı ödüller bana şunu söylüyor: Ülkemiz teknoloji takip eden değil üreten ülke olacak. Bu nedenle gurur duymanın ötesinde gelecek için ümitle doluyum. Bu ödüller geleceğin dünyasında ’biz de varız’ diyor" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.