Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reyhanlı’da Taipei Dostluk Okulu törenle eğitime açıldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Tapiei Ekonomi ve Kültür Misyonu Türkiye Temsilciliği tarafından Suriyeliler için yaptırılan Taipei Dostluk Okulu, Hatay Valisi Erdal Ata ve Taipei Türkiye Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang Cheng’in katıldığı törenle...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Tapiei Ekonomi ve Kültür Misyonu Türkiye Temsilciliği tarafından Suriyeliler için yaptırılan Taipei Dostluk Okulu, Hatay Valisi Erdal Ata ve Taipei Türkiye Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang Cheng’in katıldığı törenle eğitim öğretime açıldı.
Törene ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Ercan Demirci, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, daire müdürleri, Okul Müdürleri, Suriyeli öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçede 16 bin Suriyeli öğrenci bulunduğunu söyleyerek, “İlçede 30 bine yakın Suriyeli öğrenci vardır. Ama okul durumu nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Valilik olarak önemli çalışmalar yapıldı. Halen Reyhanlı’da Suriyeliler için yapılan 5’inci okul eğitime açıldı. Reyhanlı’ya 10 okul daha yapılması gerekir. Biz belediye olarak okul yapımı için yer tahsisine hazırız” dedi.
Temsilcilik olarak Türkiye’de bu güne kadar 5 okul yaptıklarını söyleyen Taipei Türkiye Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang Cheng, Türkiye’de bulunan Suriyeli öğrencilerin daha iyi bir eğitim ve öğretime kavuşmalarını sağlamak için çalışmalarını devan ettiğini belirterek, “Suriyelilerin bazı ihtiyaçlarını da karşılıyoruz” diye konuştu.
Hatay Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada Hatay’da 53 bin Suriyeli öğrencinin eğitim aldığını söyleyerek, “2011 yılında Suriye’de başlayan iç karışıklık daha sonra iç savaşa dönüştü. Bu süreçte 100 binlerce Suriyeli kardeşimiz hayatını kaybetti, milyonlarca insan ise yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Bugün 3 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin himayesine sığınmıştır. Devlet olarak Suriyelilerin ülkemizde rahat ve huzur içinde yaşaması, çocuklarının kendi çocuklarımıza sağlanan imkanlardan faydalanması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Hatay’da 53 bin Suriyeli çocuk eğitim alıyor. Hedefimiz eğitim çağındaki tüm Suriyeli çocukların bizim çocuklarımızın aldığı eğitim gibi eğitim almasını sağlamaktır. Bu konuda devletimizin imkanları sonuna kadar seferber edilmekte, yine mahalline hayırsever ve kuruluşların katkıları da sağlanmaktadır. Suriye olayları başladıktan sonra yabancı devlet olarak Türkiye’ye ilk defa Taipei hükümetinin okul yaptığını görüyorum. 5 okul yaptırmışlar. Katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Törende Suriyeli öğrencilerden oluşan folklor ekipleri gösterilerini sundu. Açılıştan sonra ise Vali Ata ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Bu arada Öğrenciler Türkiye ve Taipei Temsilciliğine teşekkür etti.
İki katlı ve 24 Derslikli okulda 800 öğrenci eğitim görecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.