Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Şükran Şıpka: ‘’Amacımız Uluslararası Hukukçu Yetiştirmek’’

Türk ve Fransız akademisyenleri bir araya getiren "Uluslararası Tahkim Nereye Gidiyor?" başlıklı çalıştay gerçekleşti. Hukukta uluslararasılaşmanın önemine değinen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk ve Fransız akademisyenleri bir araya getiren "Uluslararası Tahkim Nereye Gidiyor?" başlıklı çalıştay gerçekleşti. Hukukta uluslararasılaşmanın önemine değinen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, ‘’Amacımız uluslararası hukukçu yetiştirmek’’ dedi.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Centre de recherches juridiques de l’Université de Franche-Comté (CRJFC) işbirliği ile düzenlenen etkinlik, "Uluslararası Tahkim Nereye Gidiyor?" başlığı altında gerçekleşti. Fransızca ve Türkçe olarak düzenlenen çalıştay, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Hukukta uluslararasılaşmanın son yıllarda büyük bir önem kazandığına değinen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, ‘’Hem Türkiye’nin hem global dünyanın birbirleriyle olan ticari ilişkileri, özellikle uluslararası hukuku bilen ve uluslararası arenada hukuk kurallarını uygulayabilecek hukukçulara, avukatlara ihtiyaç duyuyor’’ dedi.
‘’ULUSLARARASI TAHKİMDE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK AVUKATLARA İHTİYAÇ VAR’’
Hukuk dili olan İngilizcenin çok iyi bilinmesini gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Şıpka, ‘’Onun dışında da öğrencilerin ya da hukuk eğitimi alanların yurt dışına açılmaları, oradaki oluşumları, uluslararası kuralları da bilmeleri gerekiyor. Örneğin Uluslararası Tahkim diyoruz, bu oldukça önemli. Uluslararası Tahkimde yer alabilecek hatta burada Türkiye’yi temsil edecek avukatların olması gerekiyor. Biz de bunu öngörerek yeni oluşan hukuk fakültemizde buna ilişkin uzmanlık dersleri koyduk. Bununla da yetinmedik bir de uluslararası ticaret hukuku yüksek lisans programı açtık. Bunları yapmamızdaki amaç uluslararası alanda hukukçu yetiştirmek’’ diye konuştu.
‘’ÇOK SAYIDA ÜLKEDEN NİTELİKLİ AKADEMİSYENİ BİR ARAYA GETİRDİK’’
Akdeniz Çalıştaylarının 6’ncısına ev sahipliği yaptıklarını ifade eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Cemil Yıldırım ise, ‘’Bu çalıştaylar Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde düzenlenen uluslararası ticaret hukuku alanındaki çalışmalardan oluşuyor ve özellikle uluslararası ticari tahkim alanında yoğunlaşılıyor. Bu vesile ile Türkiye’de belki ilk defa bu kadar geniş katılımlı bir uluslararası ticari tahkim etkinliği düzenleniyor. Etkinlik dahilindeki 28 tebliğ için yurtdışından 23 katılımcı geldi. Bunun haricinde farklı ülkelerden çok sayıda nitelikli akademisyen de bu etkinlik için burada. Bu çalıştay hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli bir organizasyon’’ ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.