Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Salih Yılmaz, Ahmet Yesevi Üniversitesinde

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının hazırlayıp organize ettiği program çerçevesinde iki haftalığına ders, seminer, panel ve konferans vermek için Ahmet Yesevi Üniversitesinde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının hazırlayıp organize ettiği program çerçevesinde iki haftalığına ders, seminer, panel ve konferans vermek için Ahmet Yesevi Üniversitesinde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, gerçekleştirmiş olduğu akademik çalışmaların ardından yurda dönüş yaptı.
İlmi bilgi, birikim ve tecrübelerini Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü hoca ve öğrencileriyle paylaşan öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, "Rusya’nın Kafkaslar ve Orta Asya Politikaları" üzerine de dersler verdi.
Ahmet Yesevi Üniversitesinde bulunduğu zaman zarfı içerisinde "Türkiye’nin Avrasya’daki Rolü" başlıklı bir de konferans veren öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz bu konuşmasında Türkiye’nin, SSCB’nin dağılmasından sonra başta Orta Asya olmak üzere Kafkasya ve Rus coğrafyasında ekonomik anlamda gerçekleştirdiği atılımlardan bahsetti. Prof. Dr. Salih Yılmaz, Türkiye’nin Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle birlikte kurduğu Türk Konseyi, Kazakistan ve Rusya önderliğinde kurulan Avrasya Ekonomik Topluluğu ve Şangay İşbirliği Örgütü gibi oluşumlarla olan ilişkileri hakkında da bilgiler verdi. Türkiye’nin 2008 Rusya-Gürcistan krizinde oynadığı arabulucu rol ile Ukrayna-Rusya krizinde tarafların barış sürecine katılması için gösterdiği çabalardan da bahseden öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, NATO’nun son 10 yılda Rusya Federasyonu sınırlarına doğru genişlemesi bakımından Türkiye’nin hem NATO hem de Rusya için önemli bir coğrafi konuma sahip olduğunu dile getirdi.
Son yıllarda Batı’nın(ABD-AB) Türkiye’ye karşı uyguladığı politikaların Türkiye’yi Avrasya’ya daha da yakınlaştırdığını belirten öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, farklı bakış açısıyla gerçekleştirdiği gündem değerlendirmesi ve Avrasya coğrafyasının içinde bulunduğu durumla ilgili yapmış olduğu tespitlerin yanı sıra Türkiye’nin Avrasya’ya yapacağı katkılardan da bahsetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.