Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Madalyası Ve Sertifikasını Üniversitesine Bağışlıyor

DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İstanbul Üniversitesi’ne bağışlıyor. Prof. Dr. Aziz Sancar, 23...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DNA onarımı hakkındaki bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İstanbul Üniversitesi’ne bağışlıyor. Prof. Dr. Aziz Sancar, 23 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret edecek ve bir dizi programa katılacak.
Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Üniversitesi ziyareti kapsamında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde dönem birincisine diplomasını takdim edecek ve bir konuşma yapacak.
İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’nin ardından Prof. Dr. Aziz Sancar, İÜ Rektörlük Binası Mavi Salon’da düzenlenecek törenle Nobel Madalyası ve Sertifikasını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a takdim edecek. Prof. Dr. Aziz Sancar’a dünya bilimine yaptığı katkılardan dolayı İstanbul Üniversitesi tarafından “Onur Ödülü” verilecek.
İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu olan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Nobel Ödülünü İstanbul Üniversitesi’ne hediye etmesine ilişkin olarak İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, şu açıklamayı yaptı: “Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar İstanbul Üniversitesi’ne ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Kendisi İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nin yetiştirdiği bir değer olarak bilim alanında başarabileceklerimizi gösterdi.
Prof. Dr. Aziz Sancar’ın üniversitemize bağışladığı bu ödül İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nde sonsuza dek sergilenecek ve genç bilim insanlarına da ilham kaynağı olacaktır.”
Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adı İÜ Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü’ne veriliyor. Prof. Dr. Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Açılış Töreni aynı gün gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Aziz Sancar, öğretim üyeleri ile bir araya gelerek enstitüde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alacak ve tecrübelerini aktaracak. Gelecekte hayata geçirilebilecek bilimsel projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.