Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Priştine Üniversitesi’nden Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kosova’dan gelen üniversite heyetini ağırladı.Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. “Ortak Kültürler...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Priştine Üniversitesi’nden Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kosova’dan gelen üniversite heyetini ağırladı.

Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. “Ortak Kültürler Ortak Fikirler Projesi” kapsamında Bursa’ya gelen Kosova Üniversitesi heyeti, Başkan Mustafa Bozbey ile fikir alışverişinde bulundu. Bozbey, “Ben de bir BUMİAD üyesiyim. BUMİAD önemli projeler yürütüyor. Aynı zamanda bu projeleri Balkanlar, Avrupa ve Kafkasya ülkelerine de yapıyor. ‘Ortak Kültürler Ortak Fikirler’ projesi de son derece anlamlı” dedi.

Kosova’nın ipek şehri ile kardeş olduklarını ifade eden Bozbey, “İnanıyorum ki bundan böyle hem Priştine Üniversitesi hem de Kosova ile ilgili farklı projelerde birlikte olacağız. Bu konuda işbirliğimizin devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Priştine Üniversitesi’nin hem devlete hem de Kosova halkına büyük etkisi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Marjan Dema da, “Priştine Üniversitesi olarak bazı programlarımızı hem Türkiye’deki hem de Avrupa Birliği’ndeki üniversitelere denkliği sağlamak için çalışıyoruz. Bu amaçla bazı programlarımızda reform yapmaktayız. Bu reformları sürdürmemiz için BUMİAD’a, Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki üniversitelerin yardımlarına çok ihtiyacımız var. Reformları gerçekleştirme aşamasında çeşitli projelerle bize yardımcı olabilirsiniz. Kosova kötü bir dönemden geçti ve bütçemiz çok sınırlı. Maalesef hızlı adımlar atamıyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde yine farklı projelerde buluşuruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi, “Ortak Kültürler Ortak Fikirler” proje kapsamında Uludağ Üniversitesi ve Priştine Üniversitesi’nden 32 öğrencinin ortaya koyduğu “Eko İlkokul Projesi”ne teknik destek verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.