Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Plato MYO Genel Müdür Yardımcısı Elal: "Mesleki Eğitim Ülkenin Kalkınması İçin Çok Önemli"

Adana’daki meslek liselerinde görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerle bir araya gelen Plato Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Bahadır Elal, mesleki eğitimin ülkenin kalkınması yolunda büyük bir öneme sahip olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’daki meslek liselerinde görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerle bir araya gelen Plato Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Bahadır Elal, mesleki eğitimin ülkenin kalkınması yolunda büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Adana Plato Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Adana’daki meslek liselerinde görev yapan öğretmenler, mesleki eğitimin sorunları ve yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişi yapmak ve çözüm önerileri getirmek için bir araya geldi. Toplantıya, Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Plato MYO Müdür Yardımcısı Bahadır Elal, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya ile çok sayıda meslek lisesi öğretmeni katıldı.
Toplantıda konuşan Plato MYO Müdür Yardımcısı Bahadır Elal, "Mesleki eğitim konusunda 7 yıldır eğitim veren bir kurumuz. Bugün de bu alanda yaşanan sorunları, gelişmeleri konuşmak ve görüş alışverişlerinde bulunabilmek için Adana’daki meslektaşlarımızla bir araya geldik. Okulumuzla ilgili programlarımız ve meslek eğitimiyle ilgili yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulunma şansı da yakalamış olduk. Her açıdan çok faydalı bir faaliyet olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Mesleki eğitimin ülke kalkınmasında çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Elal, "Özellikle yükseköğretimde meslek yüksekokullarının hem kalitesinin arttırılması hem de daha çok uygulamaya yönelik eğitim yapılması anlamında taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Geleneksel eğitim yöntemlerinden biraz daha uzaklaşarak, daha modern tekniklerle günümüz gençlerinin daha çok ilgi duyabileceği şekilde müfredatları mızı ve eğitim programlarımızı dizayn etmeye çalışıyoruz" diyerek konuşmasını sürdürdü.
"SEKTÖRLE DİRSEK TEMASINDAYIZ"
Sektörle de dirsek temasında olduklarını vurgulayan Elal, "Sektörün ihtiyaçları, teknolojinin getirdiği yeniliklerle sürekli ve hızlı bir değişim halinde. Biz de bu gelişmelere ayak uydurup, sektördeki değişimleri, sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek onlara uygun eğitim modelleri geliştirirsek, öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmuş oluruz" ifadelerinde bulundu.
Toplantıda konuşan Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Meral Altınkaya ise şunları söyledi: "Plato Meslek Yüksekokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile 2011 yılında yaptığı protokol kapsamında Adana Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde 5 program ile eğitim vermeye devam ediyoruz. Çocuk Gelişimi, Grafik Tasarım, Aşçılık, Dış Ticaret ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik alanlarında eğitimlerimiz devam etmekte. Bugün burada çok değerli lise yönetici ve öğretmenleriyle devam ettirdiğimiz eğitimlerimiz hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. Plato Meslek Yüksekokulu’nun Adana’ya olan katkısından son derece memnunuz."
Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim ve Sağlık alanlarında 2009 yılından bu yana toplam 25 bölümde 28 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu; 2016-17 eğitim yılında 51 programda, birinci öğretim, ikinci öğretim ve İngilizce eğitim imkanı sunmaya hazırlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.