Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Plato MYO Altıncı Dönem Mezunlarını Geleceğe Uğurladı

Plato Meslek Yüksekokulu (MYO), bu sene Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği törenle altıncı dönem mezunlarını geleceğe uğurladı.Bu yıl altıncı kez mezun veren Plato Meslek Yüksekokulu’nda 2 bine yakın öğrenci mezun olmanın...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Plato MYO Altıncı Dönem Mezunlarını Geleceğe Uğurladı
Plato Meslek Yüksekokulu (MYO), bu sene Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği törenle altıncı dönem mezunlarını geleceğe uğurladı.
Bu yıl altıncı kez mezun veren Plato Meslek Yüksekokulu’nda 2 bine yakın öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene Plato MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, Plato MYO Müdürü Prof. Dr. M. Metin Hülagü, akademisyenler ve çok sayıda veli katıldı. Öğrencilerin gruplar halinde salona girmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Prof. Dr. M. Metin Hülagü ve Dr. Tolga Yazıcı’nın açılış konuşmalarıyla devam etti.
Konuşmasına törene katılan herkese kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek başlayan Plato MYO Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, ‘’Sizlerle birlikte bu törende olmaktan dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Sevgili öğrenciler sizlere son kez öğrenci demenin hüznünü yaşıyorum. Bir yandan da sizinki gibi başlayan kariyerimi düşünüyorum. Ben de bir meslek yüksekokul öğrencisiydim, sizleri okuldaşım olarak selamlıyorum’’ diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE ‘SÜREKLİ KENDİNİZİ YENİLEYİN’ MESAJI
Bu sene altıncı kez mezun vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Plato Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Metin Hülagü, ‘’Bu yıl 1789 öğrenciyi mezun ediyoruz. Bu da 1789 vatandaşımıza, ailemize yeni bir iş kapısı, aş kapısı, yeni bir ufuk açtığımız anlamını taşıyor. Biz tanıtımımızı mezun öğrencilerimiz sayesinde yapıyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz bizim aynı zamanda bir elçimiz, bir halkla ilişkiler mensubumuz oluyor. Bizi tanıtıyorlar. Dolayısıyla biz onların sayesinde geleceğe doğru kanat çırpıp, büyüyoruz’’ dedi.
Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Hülagü, ‘’Sürekli okumalarını, kendilerini yenilemelerini, aldıkları eğitimin o günkü şartlar için geçerli olduğunu ama dünyanın, toplumun, ihtiyaçların, teknolojinin, buluşların sürekli geliştiğini ve değiştiğini unutmamalarını, kendilerini yenilemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü yenilendikçe kendilerini daha iyi hissedecek, daha faydalı ve mutlu olacaklar’’ diyerek sözlerini noktaladı.
MEZUN ÖĞRENCİLERİN GELECEK HEYECANI
Okulu birincilikle bitirerek Medya ve İletişim Bölümü’nden mezun olan Ahsen Avat, ‘’İkinci öğretim olduğum için aynı zamanda çalışarak bu okulu bitirdim. Medya ve iletişim okuduğum için belgesel çekimleri gibi bölümün beni zorlayan yanları da oldu. Ama tüm zorluklara rağmen kurduğum arkadaşlıklar ve aldığım eğitim beni daha ileri seviyeye taşıdı. Okuldan birincilikle ve bu kadar mücadelenin sonunda mezun olmak çok güzel bir duygu o yüzden çok mutluyum’’ diyerek duygularını dile getirdi.
Öğrenci Konseyi Başkanı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu Göksel Akıncı ise şunları söyledi: ‘’Birçok arkadaşımla birlikte bugün okuldaki son günümüz, son eğlencemiz bu yüzde heyecanlıyız. Zaten hayatın, yol çizgimiz üzerinde bizi nelerle karşılaştıracağını bilmiyoruz bunun heyecanı ve merakı da var. Şuanda bugünün, mezuniyetin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Geleceğe dair kendi okuduğum bölümle ilgili beklentilerim var. Bunu başarmak için elimden geleni yapıyorum. Elimden gelenlerden bir tanesi bu okuldan mezun olabilmekti. Şuanda bunun da gururunu yaşıyorum’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.