Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Plato Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerini Geleceğe En İyi Şekilde Hazırlıyor

Plato Meslek Yüksek Okulu, meslek eğitiminin sorunları, gelişmeler konularında görüş alışverişi yapabilmek ve çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla Bursa’da meslek liselerindeki öğretmenleriyle bir araya geldi.Bursa’da bir otelde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Plato Meslek Yüksek Okulu, meslek eğitiminin sorunları, gelişmeler konularında görüş alışverişi yapabilmek ve çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla Bursa’da meslek liselerindeki öğretmenleriyle bir araya geldi.
Bursa’da bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Plato Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Suat Dönmez, “Plato Meslek Yüksek Okulu olarak mesleki eğitimde 2 yıllık yüksek eğitim kurumuyuz. Bir vakıf okulu olarak İstanbul Balat’ta tarihi yarımadada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bugün meslek eğitiminin sorunları meslek eğitimde gelişmeler ve bu konularda görüş alışverişi yapabilmek ve çeşitli konularda bu alanda çözüm önerileri getirebilmek maksadıyla Bursa’dayız. Bursa’da meslek liselerindeki öğretmenlerimizle bir araya geldik. Onlarla meslek eğitimiyle ilgili konularda hem fikir alışverişi yapıyoruz. Hem de bu alandaki yeni gelişmeler çözüm önerileri neler olabilir, meslek eğitimlerin sorunları hakkında bir akademik çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda onlara okulumuzla ilgili programlarımız meslek eğitimi ve meslek eğitimiyle ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi aktarımında bulunduk. Son derece faydalı bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Hocalarımızla çeşitli konularda son gelişmeleri karşılıklı olarak tartıştık. Biz meslek eğitiminin ülke kalkınmasına çok önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Özellikle yüksek öğretimde meslek yüksek okullarının hem kalitesinin arttırılması hem de daha çok uygulamaya dönelik eğitim yapmalı anlamında bu konudaki taviz verilmemesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Özelikle geleneksel eğitim yöntemlerinden biraz daha uzaklaşarak daha modern tekniklerle günümüz gençlerinin daha çok ilgi duyabileceği şekilde müfredatlarımızı ve eğitim programlarımızı dizayn etmeye çalışıyoruz. Özellikle sektörle dirsek temasındayız. Sektörün ihtiyaçları teknolojinin getirdiği yeniliklerle sürekli ve çok hızlı bir şekilde değişebiliyor. Biz ne kadar bu değişime ayak uydurabilir ve sektördeki değişimleri sektörün gerçek ihtiyaçlarını tespit edip onlara ne kadar çok uygun eğitim modelleri geliştirirsek öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını ve yarınlara daha güçlü olarak hazırlık yapmalarını sağlamış oluruz” dedi.
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Münevver Yaman, “Merkezi İstanbul’da olan Plato Meslek Yüksek Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü ile 2011 yılında yaptığı protokolle toplam 4 olgunlaşma enstitüsüyle başlamıştı. Biz 5 yıldır bu süreci devam ettiriyoruz. 5 alanda eğitimlerini veriyoruz, okulda Bursa’daki öğretmenlerimiz giriyor bu programlara. Plato Meslek Yüksek Okulu’nun taşra teşkilatında en çok okul biziz, bu organizasyonu düzenleyen Plato Meslek Yüksek Okulu’na şahsım ve diğer kurum müdürleri adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.