Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pardus “Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi” Tanıtım Töreni

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öğretmen ve öğrencilerin yaşadıkları problemlerden elde edilen bulgulara göre, yol haritaları çizildiğini ve tasarım hayata geçirildi. Bu çalışmalar sonunda etkileşimli tahtaları daha verimli kullanmaya...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Öğretmen ve öğrencilerin yaşadıkları problemlerden elde edilen bulgulara göre, yol haritaları çizildiğini ve tasarım hayata geçirildi. Bu çalışmalar sonunda etkileşimli tahtaları daha verimli kullanmaya yönelik olarak bir Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi (ETAP) paneli geliştirildi. Bu panel, bir sınıf ortamında ihtiyaç duyulan görevlerin en hızlı ve en etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliği ile FATİH projesinde kullanılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen Pardus “Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi (ETAP)” tanıtımı, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle yapıldı. Törende yaptığı konuşmada Bakan Avcı, yeni bir çalışma olan ETAP’ın, etkileşimli tahta kullanımında gelinen yeni bir aşamayı işaret ettiğini belirterek, FATİH Projesi’nin en güçlü yanlarından birinin, kurulan cihazların kolaylıkla güncellenebilmesi ve uzaktan kontrol edilmesi olduğunu anlattı. Avcı, “Yazılımdaki gelişmeleri, imkanları ve son kullanıcılardan sağlanan ihtiyaçları dikkate alarak güncelleme yapılmadığında, kurulan veya dağıtılan cihazların atıl duruma geleceğinin farkındayız. Yeni etkileşimli tahta arayüzü, FATİH Projesi’nin güncellenme ve kendini yenileyerek yoluna devam etme hususunda sergilediği ataklığı da göstermektedir. Etkileşimli tahtalar için geliştirilen bu yeni arayüz, öğretmen ve öğrencilerin etkileşimli tahtayı özellikle ders sırasında daha rahat kullanmalarını sağlamak amacıyla mevcut Pardus arayüzünün ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilmesiyle yeni bir arayüz olarak tasarlandı. Tasarım ve eklenen yeni özellikler, dokunmatik ekranlı bir cihazın daha kolay ve etkili kullanımını sağlaması düşünülerek geliştirildi” şeklinde konuştu.
“İSTANBUL VE ANKARA’DA MEB’E BAĞLI 6 OKULDA DERSLERİN YERİNDE GÖZLEMLENEREK, ÖĞRETMENLERİMİZİN MEVCUT TAHTALARDA İŞLETİM SİSTEMLERİNDE KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARIN TESPİT EDİLDİ"
Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:
“İstanbul ve Ankara’da MEB’e bağlı 6 okulda derslerin yerinde gözlemlenerek, öğretmenlerimizin mevcut tahtalarda işletim sistemlerinde karşılaştıkları sorunların tespit edildi. Bu gözlemler sonucunda, arayüz tasarımı ve kullanım senaryolarının belirlendi. İnternette forum araştırmaları yapılarak öğretmen ve öğrencilerin yaşadıkları problemlerden elde edilen bulgulara göre, yol haritaları çizildiğini ve tasarım hayata geçirildi. Bu çalışmalar sonunda etkileşimli tahtaları daha verimli kullanmaya yönelik olarak bir ETAP paneli geliştirildi. Bu panel, bir sınıf ortamında ihtiyaç duyulan görevlerin en hızlı ve en etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı. Yeni arayüz ayrıca, klavye, ekran bölünmesi ve çoklu pencerelerde çalışma imkanı sunması gibi özellikleriyle de yeni bir anlayışı ve kullanım kolaylığını, kullanımda işlevselliği temsil ediyor. Özellikle dokunma özelliklerinin arttırılması ve zenginleştirilmesiyle yeni nesil bilgisayarlar ve etkileşimli telefonlarla dokunma üzerine yaygınlaşan yeni alışkanlıklara hitap ediyor."
"EBA İÇİN ÜRETİLECEK 14 BİN E-İÇERİĞİN DE YENİ DÖNEMDE İÇERİK EKOSİSTEMİMİZE ÖNEMLİ KATKI SUNMASINI BEKLİYORUZ"
Yeni arayüzün TÜBİTAK’la FATİH Projesinin başlangıcından beri kurdukları etkili işbirliklerinin de çok güzel bir örneğini temsil ettiğini ifade eden Avcı, TÜBİTAK’ın FATİH Projesi’ne ve Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) hem yazılım hem de içerik desteğinin çok önemli olduğunu ve bundan sonra da artarak sürmesini arzu ettiklerini aktardı.
MEB ile TÜBİTAK arasındaki işbirliği sözleşmesinin de bugün itibarıyla güncellendiğini, yazılım ve içerik desteğinin bu sözleşmeyle düzenlenerek kayda bağlandığını bildiren Avcı, "Bu sözleşmeyle, EBA için üretilecek 14 bin e-içeriğin de yeni dönemde içerik ekosistemimize önemli katkı sunmasını bekliyoruz. Milli bir proje olan ve hepimizin yüzünü ağartan Fatih’e sundukları katkılar sebebiyle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, Proje Bakanımız Fikri Işık’a, TUBİTAK Başkanı Arif Ergin’e, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ile TUBİTAK mensuplarına özellikle teşekkür ediyorum. Bu projede eleştirileriyle önerileriyle katkıda bulunan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sayısı bugün itibariyle 423 bini geçen etkileşimli tahtalar bu yeni ara yüzle daha etkili ve verimli kullanılacak” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.