Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Öğrencilerin Karne Heyecanı

Adana’da, aralarında çeşitli spor dallarında derece yapmış zihinsel engelli çocukların da bulunduğu özel öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.2015-2016 eğitim-öğretim yılını yoğun tempoyla geçiren öğrenciler, bugün karne...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, aralarında çeşitli spor dallarında derece yapmış zihinsel engelli çocukların da bulunduğu özel öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.
2015-2016 eğitim-öğretim yılını yoğun tempoyla geçiren öğrenciler, bugün karne almanın heyecanını ve sevincini yaşadı.
Eğitimlerini aksatmayan dezavantajlı öğrenciler de aldıkları karneleriyle, sağlıklı arkadaşlarıyla aynı heyecanı paylaştı.
Zihinsel engellilere yönelik eğitim veren Niyazi Ekerbiçer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ise sunduğu akademik eğitimin yanı sıra öğrencileri spora yönlendirmeleri nedeniyle dikkat çekici bir okul oldu.
Okulda öğrenim gören 10’uncu sınıf öğrencisi Korhan Bilgin, yüzme branşında katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü olarak arkadaşlarına örnek olurken, 10’uncu sınıf öğrencisi Volkan Tan da atletizm branşında 100 metrede üçüncü olarak spora sıkı sıkıya bağlandı. Öğrencilerin her ikisi de takdir belgesiyle eğitim sezonunu kapattı.
"YAZIN, DENİZ HAVUZ KIZLAR"
Korhan Bilgin, öğretmenlerinin çok iyi insanlar olduğunu ve zaman zaman okul müdürü Bilal Oldaç ile kahve içip uzun sohbetler yaptıklarını anlattı. Normalde serbest yüzdüğünü ancak katıldığı son şampiyonada kelebekleme stiliyle yüzdüğünü söyleyen Bilgin, boğazında sorun yaşadığı için üçüncülüğü elde ettiğinden yakındı.
"FATİH TERİM’DEN DAHA İYİ OLACAĞIM"
Volkan Tan ise koşmayı ve top oynamayı sevdiğini anlatarak yaz tatilini deniz ve parklarda geçireceğini dile getirdi. Gelecek yıl futbol takımı kuracaklarını söyleyen Tan, “Takımları yeneceğiz, kupalar alacağız. İleride Türkiye Milli Takımı Direktörü Fatih Terim’den daha iyi hoca olacağım” ifadelerini kullandı.
"UMARIM İYİ ÖRNEK OLABİLMİŞİMDİR"
Karnelerini alan özel öğrenciler daha sonra okul bahçesinde toplandı, onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi. Okul Başkanı Soner Hasan Dal, öğrenci arkadaşlarına seslendiği konuşmasında, 13 yıldır öğrenim gördüğüne dikkat çekerek, “Umarım gelecek nesillere iyi bir örnek olabilmişimdir. Umarım öğretmenlerime iyi bir örnek öğrenci olabilmişimdir. Görüyorum ki bazı arkadaşlarımda da bu ışık var. Gelecek sene iyi çalışmalarını temenni ederim” dedi.
"DAHA ÖNCE ARKA PLANDA TUTULUYORLARDI"
Öğrenci velilerinden Fatma Aslancan da zihinsel engelli çocuklarda eğitim ve ailenin rolünün çok yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Daha önce bunlar arkaplanda tutuluyordu ama şu an her konuda destek olunuyor. O nedenle çok daha ilerleme kaydediliyor çocuklarda. Zaten akademik olarak çok bir şey beklenmiyor bu çocuklarda önemli olan öz bakım, kendilerini ifade etmeleri" diye konuştu.
"EN İYİ FEN LİSELERİNDE GÖREMEZSİNİZ"
Okul Müdürü Bilal Oldaç da özel çocukların kalbinin çok temiz olduğunu ve bu okulda bulunmaktan çok mutlu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
“Temiz kalpleriyle, size, yaptığınız her iyiliğin karşılığını geri veriyorlar. Toplumumuz artık bu konuda bilinçlenmeli. Çocuklarımız çok değerli. İçlerinden Türkiye şampiyonları çıkıyor. Bunları en iyi fen ve Anadolu liselerinde bile göremezsiniz. Bizim öğrencilerimiz attığı çöpleri bile kendileri temizler. Yemekhanede sıraları bozmazlar. Birçok toplum kuralını öğrenmişlerdir. Onlarla bir arada bulunmaktan çok mutluyum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.