Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Türkiye’nin İlk Çocuk Üniversitesi Kayseri’de Eğitime Başladı

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Çocuk Üniversitesi’ projesi ile ticaret kültürüyle ünlü Kayseri’nin çocukları, ilkokul yaşlarında girişimcilik eğitimi almaya başladı.Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Orta Anadolu Kalkınma...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Çocuk Üniversitesi’ projesi ile ticaret kültürüyle ünlü Kayseri’nin çocukları, ilkokul yaşlarında girişimcilik eğitimi almaya başladı.
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ortaklığında, AGÜ Kampüs alanındaki dersliklerde gerçekleştirilen ‘Çocuk Üniversitesi’ projesi, Türkiye’de ilki düzenlenen pilot çalışma özelliğini taşıyor. Küçük yaşlarda girişimciliğe dair farkındalığın geliştirilmesini amaçlayan proje ile geleneklerinden dolayı tatillerde çıraklık yapmaya sanayiye giden Kayseri’nin çocukları, girişimcilik eğitimlerini artık, ‘Çocuk Üniversitesi’ çatısı altında daha modern tekniklerle alıyor.
“ÇOCUKLARA YÖNELİK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ ARTIRILMALI”
Proje Koordinatörü Psikolojik Danışman Fikri Ulusoy, 12’si kız olmak üzere 24 öğrenci ile başladıkları ‘Çocuk Üniversitesi’ projesinde, çocuklarda girişimciliğe dair farkındalık oluşturmak amaçladıklarını söyledi. 4 hafta ve toplam 20 saat süren eğitimlerin, çocuklardaki yaratıcılık yeteneğini ortaya çıkarmaya yönelik olduğunu belirten Koordinatör Fikri Ulusoy, “Girişimcilik eğitimleri daha çok yetişkinlere yönelik. Çocuklarla yürüttüğümüz bu çalışma Türkiye’deki ilk pilot uygulama. Çocuklara yönelik girişimcilik eğitimlerinin artırılmasına ihtiyaç var. Bunu, girişimciliğin merkezi olan Kayseri’den başlatmak ve Türkiye’ye yaymak son derece önemli. Bugün kalkınmayı sağlayabilmeyi bekliyorsak eğer daha çok girişimci insana ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızla oluşturmayı hedefliyoruz. Şimdilik, yüzlerce öğrenci arasından seçtiğimiz 24 öğrenci ile eğitime başladık ama çok fazla sayıda başvuru var o nedenle eğitimleri yaygınlaştıracağız ve daha fazla sayıda çocuğa ulaşacağız” diye konuştu.
6. SINIFTA ONLİNE SATIŞ YAPIYOR
Henüz 6. sınıf öğrencisi olmasına rağmen, kendi tasarladığı ’Planner’ adlı ürününü internet siteleri üzerinden pazarlayan Çağla Çiçek Tahtasakal da daha fazla sayıda tüketiciye nasıl ulaşacağını öğrenmek için Çocuk Üniversitesi’ne geldiğini söyledi. Çağla Çiçek Tahtasakal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada ilk hafta girişimciliğin tarihini öğrendik, sonraki hafta da nasıl girişimci olunabilir, girişimci nedir gibi konularda araştırmalar yaptık. Burada aldığımın eğitimin bana çok faydası oldu, ürünlerimi nasıl daha iyi satabileceğimi öğrendim. Sosyal medyadan AGÜ Çocuk Üniversitesi’ni takip etsinler ve bundan sonraki eğitimlere katılsınlar.”
11 YAŞINDA ORMANDAN GEÇİNİYOR
Çocuk Üniversitesi’nde aldığı eğitimlerle satış yapmaya başladığını kaydeden 5. sınıf öğrencisi Yusuf Asım Taşçı ise kazandığı parayı biriktirerek kumandalı ve benzinli araba alacağını dile getirdi. 11 yaşındaki Yusuf Asım Taşçı, “Girişimcilik konusunda profesyonelleşmek ve para kazanabilmek için geldim. Girişimcilik hayatımı yönlendiriyor o yüzden bu eğitimde bana fayda sağladı. Yumurta sattım, ormanda topladığım çeşitli otları sattım, mantar da satıyorum, ben ormandan geçiniyorum. Yumurtalardan 9 TL kazandım, yine iyi para getiriyor. Parayı biriktiriyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.