Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hastane Sınıfında Okula Başladı Hasta Yatağında Karnesini Aldı

Adana’da doğuştan bağışıklık sistemi zayıf olduğu için akciğerinde mantar oluşan ve 2 yıldır hastanede yatan, 6 kez ameliyat olan 8 yaşındaki Mehmet Arda Kurt, okuma-yazmayı hastane sınıfında öğrenirken karnesini de hasta yatağında...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da doğuştan bağışıklık sistemi zayıf olduğu için akciğerinde mantar oluşan ve 2 yıldır hastanede yatan, 6 kez ameliyat olan 8 yaşındaki Mehmet Arda Kurt, okuma-yazmayı hastane sınıfında öğrenirken karnesini de hasta yatağında aldı.
Mehmet Arda Kurt, Eda-Mehmet Kurt çiftinin 3 çocuğundan bir olarak 8 yıl önce dünyaya geldi. Kurt, doğduktan sonra sık sık rahatsızlanınca anne ve babası onu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne getirdi. Burada yapılan muayene ve tetkiklerden sora bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğu teşhisi konularak tedaviye başlandı. Mehmet Arda sık sık hastanede yatmak zorunda kaldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen sağlığına kavuşamayan Mehmet Arda, akciğerinde mantar oluşunca 6 yaşında hastaneye alınmak zorunda kaldı. O gün bugündür hastanede yatarak tedavi gören Mehmet Arda, ancak günü birlik olarak hastaneden çıkıp geri dönmek zorunda kalıyor. Tam okul çağında hastaneye yatmak zorunda kalan Mehmet Arda, okulundan da geri kalmadı. Balcalı Hastanesi’nde hasta çocuklar için TOKİ Köprülü İlkokulu’na bağlı olarak açılan sınıfta eğitimine başladı. 2 yılda 6 kez ameliyat olmak zorunda kalmasına rağmen Kurt okumayı çok sevdiği için kısa sürede okuma-yazmayı da öğrendi.
Mehmet Arda Kurt’un bugünlerde rahatsızlığı biraz daha da arttı. Bu nedenle öğretmeni Gül Akbulut karnesini onun odasına getirip hasta yatağında verdi. Öğretmen Akbulut, Mehmet Arda’ya bir de taktir belgesi verdi. Öğretmen Akbulut, Mehmet Arda Kurt’un 2 yıldır hastanede olduğunu bu nedenle eğitimine hastanede açılan sınıfta devam ettiğini, çok başarılı bir öğrenci olduğunu, bugünde 1. sınıfı başarıyla bitirdiği için eğitiminden geri kalmadığı için ona taktir belgesi verdiğini söyledi.
Anne Eda Kurt ise oğlunun doğuştan rahatsız olduğunu, bu nedenle 6 yıl hastaneye gidip geldiklerini son 2 yıldır da hastanede kaldıklarını belirterek, "Tam okula gidecekken hastanede kalmak zorunda kaldık. Ancak burada sınıf olduğu için eğitimine devam edebildi. Sınıf olmasa eğitime başlayamayacaktık. Karne aldığı için mutluyum ama böyle olduğu için çok üzülüyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Mehmet Arda Kurt ise karne aldığı için çok mutlu olduğunu, okuma-yazmayı öğrendiğini büyüyünce vatanı savunmak için asker olacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.