Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ilham oldu, proje geliştirdi

İzmirli lise öğrencisi Ahmet İmrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemlerde yaptığı müfredat değişikliği açıklamaları üzerine bir proje geliştirdi. Kağıtlarla hazırlanan ödevlerin hepsinin bilgisayar ortamında...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel haber) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ilham oldu, proje geliştirdi
İzmirli lise öğrencisi Ahmet İmrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemlerde yaptığı müfredat değişikliği açıklamaları üzerine bir proje geliştirdi. Kağıtlarla hazırlanan ödevlerin hepsinin bilgisayar ortamında düzenlenmesi ile yılda 140 bin ağacın kurtarılabileceğini belirten İmrak, projesini Milli Eğitim Bakanlığına sunacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemlerde yaptığı müfredat değişikliği açıklamaları, İzmirli 12. sınıfı öğrencisi Ahmet İmrak’a ilham kaynağı oldu. Okulda proje ödevi verilen İmrak, bu açıklamalar üzerine proje konusu hakkında fikir elde etti. Yaptığı çeşitli araştırmalar sonucunda öğrencilerin ödevlerde kullandığı kağıtlar nedeniyle 140 bin ağacın yok olduğu bilgisine ulaştığını ifade eden İmrak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müfredat değişikliği konusunda talimat verdiğini duyup böyle bir proje geliştirdim. Ülkemizde 17 milyon öğrenci var. Bir ödevin hazırlanması için yaklaşık 10 adet kağıt harcanıyor. Ödevler nedeniyle 140 bin ağaç yok oluyor. Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı bir düzenleme ile bu 140 bin ağacın kesilmesinin önüne geçilebilir. Ödevler kağıt yerine slayt şeklinde bilgisayar ortamında hazırlanabilir. Bu şekilde ağaçların kesilmesine engel olabiliriz” dedi.
“Yerde kağıt gördüğüm zaman direkt alırım”
Projesini Milli Eğitim Bakanlığına sunacağını ve gerekli düzenleme ile bu projenin gerçekleşebileceğini belirten İmrak, “İki dönem boyunca verilen ödevler hem öğrenciler üzerinde, hem de öğretmenler üzerinde yük oluşturuyor. Kuşkusuz en büyük yük çevreye oluyor. Kağıtları har vurup harman savuruyoruz. Ben yerde kağıt gördüğüm zaman direkt alırım. Çevreye duyarlıyımdır. Projeyi yapmaya başladığımda bilgileri internetten teyit ettim, hesapladım. Kaç kiloluk ağaçlardan A4 kağıt elde edildiğini öğrendim. Mesela 750 kiloluk ağaçlar daha çok kesiliyor. Ülkemiz küçük ağaçların kesilmemesi konusunda duyarlı. Ülkemizde 17 milyon öğrenci olduğunu ve 7 milyar kağıdın harcandığını hesapladım. Benim projem bütün ödevlerin bilgisayar ortamında hazırlanması gerektiğini ön görüyor. Yılda 140 bin ağaç bu yüzden yok oluyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.