Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Eğitimli Çocuklardan Materyal Yarışması

"Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması" kapsamında öğrencilerin katkılarıyla ahşap malzemelerden yapılan ürünler sergilendi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Hedefimiz,...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması" kapsamında öğrencilerin katkılarıyla ahşap malzemelerden yapılan ürünler sergilendi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, "Hedefimiz, okulların kapasitelerinin artırılıp engelli öğrencilerin eğitiminde kullanılan tüm materyalleri kendimizin üretmesi" dedi.
Konya Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen "Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması" kapsamında öğrencilerin katkılarıyla ahşap malzemelerden yapılan ürünler tanıtıldı. Özel eğitimin kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen sergiye katılan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, okul bahçesinde otistik ve down sendromlu çocuklardan oluşan mehter takımının gösterisini izledi. Daha sonra okuldaki sergiyi gezen Güngör, yetkililerden bilgi aldı. Güngör, törende öğrenciler için geliştirilen materyallerin en iyi yapıldığı okullardan birinin Konya Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi olduğunu söyledi. Okulun kapasitesinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Güngör, "Buradaki öğrenci ve öğretmenlerimiz, kullanılan materyalleri kendi imkanlarıyla geliştirerek, diğer okullarda kullanılmasını sağlıyor. Hedefimiz, diğer okulların da kapasitelerinin artırılıp, engelli öğrencilerin eğitiminde kullanılan tüm materyalleri kendimiz üretmek" diye konuştu.
Konya’da yapılan çalışmaların başarılı şekilde ilerlediğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:
"Bu okulumuz, bizim öğrenim materyallerimizi de yapan iyi okullarımızdan birisi. Mayıs ayında yapılacak ’Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın’ yarışmasının bir ayağı olması bakımından bu sergi açılışını ziyaret etmek istedik. Gerçekten güzel çalışmalar yapılmış. Öğretmenlere, öğrencilere ve onların ailelerine teşekkür ediyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.