Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Çocuklara “Özel” Proje

Otizmli öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak ve toplumsal farkındalığını artırmak amacıyla oluşturulan ‘Özel Eğitim Projesi’nin kapanış töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otizmli öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak ve toplumsal farkındalığını artırmak amacıyla oluşturulan ‘Özel Eğitim Projesi’nin kapanış töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için eğitim projelerinin hayati önem taşıdığını söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle otistik öğrencilerin gelişimi için gerçekleştirilen ‘Özel Eğitim Projesi’ tamamlandı. Proje kapsamında 2015 Haziran ayında yapılan protokolün ardından Eylül ayından bu yana UÜ Eğitim Fakültesi akademisyenleri tarafından öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik çeşitli seminerler verildi. 250’ye yakın öğrenci, 162 öğretmen ve 130 veli, yaklaşık 750 saat eğitimden geçti. 1 yıl boyunca devam eden projenin kapanış törenine, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, eğitmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
OTİZMLİ ÖĞRENCİLERİMİZ TOPLUMUMUZUN BİR PARÇASIDIR
Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar İş ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO olarak farklı alanlarda çok sayıda sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini söyledi. Örnek olarak gösterilecek projenin otizmli öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade eden Burkay, “Toplumların kalkınma hedeflerine ulaşmasında eğitimin öncü rolü var. Sağlıklı nesillere ancak nitelikli eğitimle ulaşabiliriz. BTSO olarak bugüne kadar eğitime 200 milyon liraya yakın desteğimiz oldu. Toplumun refahının yükselmesini istiyorsak, toplumun her kesimini eğitim süreçlerinden yararlandırmak gerekir. Otizmli öğrencilerimiz toplumumuzun bir parçasıdır. Onların topluma kazandırılması için her türlü desteği veriyoruz. Öğrencilerimizin hayata bakış açılarını değiştiren, velilere ve eğitmenlere yeni deneyimler kazandıran ‘Özel Eğitim Projemize’ katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.
UÜ’YE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, projenin hayata geçmesinde öncülük eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a teşekkür etti. Rektör Ulcay, kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla akademik destek vermeyi bir sosyal sorumluluk kabul ettiklerini, bu amaçla özel eğitimdeki çocukları ilgilendiren bu projenin içinde yer aldıklarını söyledi. Projenin yeni dönemde de yürütülmesi konusunda yoğun talepler geldiğini kaydeden Rektör Ulcay, bu alandaki ihtiyacı gördükten sonra Eğitim Fakültesi bünyesinde bir Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi açılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.
UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, özel eğitime yönelik ilk kez böyle bir proje yürüttüklerini ifade ederek, “Eğitimin sonunda çok yararlı olduğunu gördük ve katılımcıların beklentilerinin karşılandığını belirledik. Bu da bizi eğitimleri sürdürme konusunda daha da motive etti. Üniversitemizde Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi açtığımızda eğitimin niteliğini daha da ileri boyuta taşıyacağız” diye konuştu.
BTSO Eğitim Vadisi Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu Müdürü Mustafa Erkal Çınar da, projeyle okuldaki eğitimin daha da verimli hale getirildiğini ifade etti. Programın sonunda Başkan Burkay, Rektör Ulcay ve Ferudun Kahraman, eğitim alan öğretmenlere sertifikalarını takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.