Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel çocuklara kent tarihi, sanat ile öğretiliyor

Tokat’ta Neşeli Günler Projesi kapsamında özel çocuklara kentteki tarihi mekanlar resim sanatıyla öğretiliyor.Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sivil toplum örgütlerinin de destekleriyle hayata geçirilen ’Neşeli Günler Projesi’...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel çocuklara kent tarihi, sanat ile öğretiliyor

Tokat’ta Neşeli Günler Projesi kapsamında özel çocuklara kentteki tarihi mekanlar resim sanatıyla öğretiliyor.

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sivil toplum örgütlerinin de destekleriyle hayata geçirilen ’Neşeli Günler Projesi’ kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından Devlet Konservatuvarı olarak kullanılan Deveciler Hanında gerçekleşen "Özel Çocuklar Tarihle Buluşuyor" etkinliğinde, engelli çocuklar kentte bulunan tarihi mekanların resimleri üzerinde boyama çalışması yaptı. Parmak boya etkinliğine engelli çocuklarla birlikte anneleri de yer aldı. Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı 4 yıldır devam eden projede özel eğitim okullarının ve onlara destek veren sivil toplum örgütlerinin yer aldığını söyledi. Projenin sadece kent merkezinde değil, ilçelerde düzenlenen farklı etkinliklerle sürdürülmeye devam ettiğini söyleyen Yazıcı, güzel sonuçlar aldıklarını projenin diğer illerde de uygulanabilecek örnek bir çalışma olduğunu dile getirdi. Yazıcı, "Bu çalışmamız özel çocuklarımız yaz tatilinde hep birlikte vakit geçirdikleri, çeşitli etkinliklerle neşeli günler geçirdikleri, adı ile müsemma bir çalışma. Çocuklarımızın yüzündeki bu güzellik, annelerimizin yüzündeki bu mutluluk görülmeye değer diye düşünüyorum. Özellikle de onların yaşamın belki de zorluklarını en fazla hisseden annelerine artı değerler üretir diye düşünüyorum. Bu çalışmayı yürüten özel eğitim okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize, sivil toplum örgütlerimize, gönüllülerimize, özel çocuklarımıza ve annelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılan 16 yaşındaki yürüme zorluğu çeken Esma Bezgin, yapılan çalışmadan dolayı mutlu olduğunu ve projenin sürekli olarak devam etmesini istedi. Etkinlikte çocuğunun yanında olan Güllü Kendir isimli anne ise çocuklarının mutlu olmasının kendileri için çok önemli olduğunda dikkat çekerek yetkililere teşekkür etti. Etkinlik sonunda aileler hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.