Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi’de kıtalar arası karne heyecanı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 56 ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslar Arası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrenciler karnelerini dağıttı. Renkli görüntülerin yaşandığı karne dağıtım töreninde...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi’de kıtalar arası karne heyecanı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 56 ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslar Arası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrenciler karnelerini dağıttı. Renkli görüntülerin yaşandığı karne dağıtım töreninde okunan İstiklal Marşı’na yabancı öğrenciler de eşlik etti.

Başkan Dündar, Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük okulu olma özelliğine sahip Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. dönemi karne töreninde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Afrika ve Asya’da yer alan Müslüman ülkelerden öğrencilerin yanı sıra bu yıl Kırım, Bosna ve Yunanistan gibi ülkelerden öğrencilerin de öğrenim gördüğü proje okulunda gerçekleştirilen karne dağıtım töreni oldukça renkli geçti. Osmangazi Belediyesi tarafından Hamitler Mahallesi’nde 21 bin 402 metrekare alanda 36 derslik ve 750 öğrenci kapasitesi ile inşa edilen Uluslar Arası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Hafızlık Projesi ile Fen ve Sosyal Bilimler Projesi öğrencileri karnelerini Başkan Mustafa Dündar’ın elinden aldı.

Törende konuşan Başkan Mustafa Dündar, Türkiye’nin örnek proje okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 2. yılında ilk dönemi geride bıraktığını belirterek, “Bu okula gelince insan heyecanlanıyor. Gerek mimarisi, gerekse proje okulu olmasıyla çok özel bir okul. Bu okulda yatılı okumanın da ayrı bir havası var. Bu okulumuz, Türkiye için özel bir okul ve proje okullarının kurumsallaşmasına öncülük ediyor. Okulumuzda geçen yıl eğitim öğretimi başlatarak bir fidan diktik. Bu fidan artık yeşerdi ve büyümeye başladı” dedi.

Geçen yıl 42 ülkeden öğrencinin kayıt yaptırdığı okulda bu yıl 56 ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Dündar, “Bu ayrı bir güzellik. 56 farklı ülkede bizim dostumuz var. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin ortak değeri bu okul oluyor. Bu ortak değer de sizlerin birbirinize olan güveni ortaya koyuyor. Bu güven tesis edildiği zaman sıkıntı hiçbir zaman yaşamaz. Şu anda Müslümanların genel sıkıntısı içimize giren fitneler. Farklılıklarımızı, birbirimize düşman olarak gösteren zihniyetin içimize girmesi. Bizim ortak özelliklerimiz, bizi kaynaştırırken farklılıklarımız da bizi zenginleştiriyor. Bizim buradaki güzelliğimiz, yeni dünyaya verilen en iyi mesajdır. İnsanlığın artık huzur ve barış içerisinde yaşaması için temelleri biz burada attık” diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Türkmen de öğrencilere kendilerine her zaman destek veren Başkan Dündar’a teşekkür ederken, öğrencilere de ikinci dönemde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Dündar, öğrencilere karnelerini dağıtırken, dönem birincilerine da başarı belgelerini takdim etti.

Hafızlık projesinde 9. sınıflar dönem birincisi Musa Aktoprak, 10. sınıflar dönem birincisi Muhammed Talha Bayrak, Uluslararası İmam Hatip Projesi’nde 9. sınıflar dönem birincisi Sidqy Waliyya Ade Purnama, 10. sınıflar dönem birincisi Uthuman Mutyaba ile Fen ve Sosyal Bilimler Projesi’nde 9. sınıflar dönem birincisi Muhammet Sönmezalp, 10. sınıflar dönem birincisi Muhammed Taha Dündar, başarı belgelerini Başkan Mustafa Dündar’dan aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.