Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO açıldı

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açıldı.Asil Çelik tarafından yaptırılan UÜ Orhangazi Yeniköy Meslek Yüksekokulu binasının açılış...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO açıldı
Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açıldı.
Asil Çelik tarafından yaptırılan UÜ Orhangazi Yeniköy Meslek Yüksekokulu binasının açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, açılan her okulun, sanayi tesisinin ele güne inat, Yeni Türkiye hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti.Uludağ Üniversitesi’nin bir kampusu olarak hizmete açtıkları bina için Rektör Yusuf Ulcay’ın, “kendi içerisinden yeni bir üniversite doğmasını” dilediğini hatırlatan Kurtulmuş, “Rektörümüzün bu güzel dileğine amin demek düşer. Biz de her türlü desteği veririz” dedi.
Türkiye’nin Yeni Türkiye istikametinin önünde belli kilometre taşlarının bulunduğunu, bunların da adım adım gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Yeni Türkiye’nin alamet-i farikaları dört tanedir. Bunlardan biri devlet-millet kaynaşmasıdır. Devletin başka, milletin başka telden çaldığı bir Türkiye artık eskide kalmıştır. Devletin, gerek seçilmiş ve gerek seçilmişlerin atadığı yöneticileri milletin emrindedir. Söz ve karar sahibi millettir. Millet ve devleti uyumlu hale getirmek, millete hizmet etmekle yükümlü olan herkesin milletin hizmetinde olduğu bir şekilde bu süreci yürütmek vazifemizdir. Çok şükür artık Türkiye böyle bir noktaya doğru geliyor. Hepimiz milletin içinde olmak zorundayız ve millete hizmet etmekle yükümlüyüz. Bu milletin devlete olan sevgisini, bağlılığını artıran bir şeydir. Devlet millet kaynaşmasının ne olduğunu 15 Temmuz akşamı gördük. Bu, yeni Türkiye istikametinde attığımız önemli bir adımdır. Allah’ın izniyle bu memlekette bundan sonra milletin istediğinden başka hiçbir şey olmayacak, milletin emrinden başka hiçbir emir veren mekanizma bulunmayacaktır. Yeni Türkiye’nin güçlenmesi Türkiye’nin gönül coğrafyasına el uzatma imkanının çoğalması demektir. Türkiye’nin sınırları sadece 780 bin kilometrekarelik sınırlarından ibaret değildir, bunun çok ötesindedir.”
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, “Başlattığımız projelerle Türkiye’nin ilk 10 yükseköğretim kurumundan biri olmasını hedeflediğimiz üniversitemiz cazibe merkezi özelliğine kavuştu. Yabancı öğrenci sayımız 3 kat arttı. Yüksek lisans ve doktora öğrenci tercihlerinde yüzde 150 yükselme yaşadık. Bu sene üniversitemizi kazan her 4 öğrenciden biri bu üniversitemizi ilk tercih olarak yazdı” şeklinde konuştu.
Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO’nun yeni binası hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Ulcay, “Yeni binamız 66 bin metrekare üzerinde bir kampüs alanına sahiptir. Kampüsümüzün A ve B eğitim blokları toplam 6 bin 300 m2’dir. İdari blok ve kütüphanemizin toplam alanları 2 bin m2’nin üzerindedir. Yüksekokulumuzun toplam kapalı alanı ise 8 bin 400 m2’dir. Yeni yapılan yüksekokul binamızın içerisinde 6 laboratuvar, 6 adet çalışma atölyesi, 12 sınıf ve 2 adet amfi yer almaktadır” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından protokol mensupları hep birlikte kurdeleyi kestiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.