Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Opera Ve Bale, Müzik Enstrümanlarını Öğrencilere Tanıttı

Samsun Devlet Opera ve Balesi, devlet okullarında okuyan öğrencilerin müzik enstrümanlarını tanıması için konser verdi.Samsun Devlet Opera ve Balesi, hayatında hiç operaya gitmemiş veya müzik aletlerini tanımayan öğrencilere müzik aletlerini...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Opera Ve Bale, Müzik Enstrümanlarını Öğrencilere Tanıttı
Samsun Devlet Opera ve Balesi, devlet okullarında okuyan öğrencilerin müzik enstrümanlarını tanıması için konser verdi.
Samsun Devlet Opera ve Balesi, hayatında hiç operaya gitmemiş veya müzik aletlerini tanımayan öğrencilere müzik aletlerini ve seslerini tanıtmak için İlkadım ilçesinde bulunan Necatibey İlkokulu’nda okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencilere mini bir konser verdi.
Devlet Opera ve Balesi’ne bağlı enstrüman sanatçıları tek tek kendi enstrümanlarını tanıtarak öğrencilere bilgi verdiler. Öğrencilere soru soran enstrüman sanatçıları, sorularına doğru cevap veren öğrencilere enstrümanlarını çaldırdı.
Devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin müzik eğilimlerini öğrenmek için güzel bir etkinlik yaptıklarını vurgulayan Samsun Devlet Opera ve Balesi İl Koordinatörü Tuğrul Ünlü, “Opera Atölyesi, kapsamında genelde sesler ve müzik enstrümanlarını tanıtıyoruz. Bu etkinlikte ise öğrencilere enstrümanları tanıtacağız. Öğrencilerin müziğe karşı eğilimlerini ve yeteneklerini keşfetmek için faydalı bir etkinlik gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu kapsamda böyle etkinliklerin genişleyerek devam etmesi gerekir. Özel okullar bu taraz faaliyetleri kendi bünyelerinde başarabiliyorlar ama özellikle devlet okulları bunları başaramıyor. Operaya katılamayan, hayatında hiç operaya gitmeyen çocuklar için böyle etkinlikler çok faydalıdır. Öğrencilere üflemeli kontrbas, çello, keman, vurmalı çalgılar gibi bir sürü enstrüman tanıtacağız. Öğrencilere de enstrümanları kullanma fırsatı sunacağız. Güzel bir etkinlik olacak” dedi.
Bütün enstrümanların tanıtılmasından sonra öğrencilere yönelik olarak mini bir konser verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.