Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce meslek, sonra üniversite

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, Adayların Öncelikle Hedeflenen Mesleği Ardından Gidilecek Üniversiteyi Belirlemeleri Gerektiğini Vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 08:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önce meslek, sonra üniversite
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, adayların öncelikle hedeflenen mesleği ardından gidilecek üniversiteyi belirlemeleri gerektiğini vurguladı.
2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) kapsamında liseden üniversiteye geçişte son aşama olan LYS sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla tercih telaşı da başladı. YGS sınavına girip 180 barajını aşan milyonlarca öğrenci hayatlarını etkileyecek kararları verirken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan Levent Uysal, “Öncelikle hedefledikleri mesleği, ardından üniversiteyi belirlemeliler. Mutlak surette hangi üniversitede okumak istiyorlarsa o üniversiteyi ziyaret etsinler. Orada okuyan öğrencilerle, mezun olanlarla, üniversitenin rektörü ve yönetim takımıyla görüşsünler. Çünkü 4 ya da 5 yıl boyunca sürekli o mekana gidecekler ve o insanlarla beraber olacaklar. Zaman kaybetmemek için aldıkları pozitif enerjiye göre karar versinler. Çünkü bu artık onların hayat projesi” diye konuştu.
Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde adaylara ve öğrencilere sağlanan faydalara da değinen Uysal, “Biz üniversiteleri bir fayda merkezi olarak öngörüyoruz. Bunun için birçok şey yapıyoruz. Örneğin aile bütçesine fayda sağlamak için yüksek oranda burslar veriyoruz. Öğrencilerimize iş dünyasıyla beraber hazırlanan müfredatlar oluşturarak, iş dünyasına insan kaynağını üreterek ve doğru insan kaynağının yol haritasını belirleyerek iş dünyasına da fayda sağlıyoruz. Keza öğrencilerimize yaptığımız uluslararası anlaşmalarla uluslararası faydalar sağlayarak kültürel olarak gelişmelerini sağlıyoruz. Üniversitelerin temel kuralı başta öğrencisine olmak üzere tüm çevresine fayda sağlamaktır” açıklamalarında bulundu.
Nişantaşı Üniversitesi’nin hayata geçirdiği işbirliklerine de değinen Uysal açıklamalarına şöyle devam etti: “Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığıyla yaptığımız çalışmalar var. Liselerdeki ve lise denkli okullardaki öğrencilerimizin kariyer planlamalarını yapıyoruz. Doğru tercih yapmalarını sağlıyoruz. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız anlaşmalarımız var. Özellikle Tercih Merkezlerindeki rehber uzman öğretmenlerimizi ve eğitimlerini veriyoruz. Doğru tercih yapmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimiz uluslararası birçok projede yer alıyor. AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) yani Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği ile yaptığımız anlaşmalar var. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile yaptığımız anlaşmalar var. Bunlar da özellikle Türkiye’yi yurtdışında doğru tanıtma amaçlı yapılan çalışmalar. Öğrencilerimiz bu projelerde yer alıyor. Hem proje yönetmeyi, hem uluslararası platformlarda yer almayı hem de dinamik bir yapının nasıl oluşacağını öğreniyorlar üstelik Türkiye’yi her yerde temsil ediyorlar. Bunların yanında hem uluslararası fuarlarda hem de ulusal fuarlarda yer alıyoruz. Çünkü öncelikli hedefimiz öğrencilerimizin ya da üniversite adaylarımızın doğru tercih yapmaları. Sadece Nişantaşı Üniversitesi ile ilgili değil biz bütün üniversitelere fayda sağlamaya çalışıyoruz. Önemli olan arkadaşlarımızın doğru meslekte sürdürülebilir olması, doğru üniversiteye giderek zaman kaybetmemeleri ve kendi hayat projelerini gerçekleştirmeleriyle ilgili destek veriyoruz. Bu da arkadaşlarımız için en önemli etkenlerden bir tanesi. Adayların fiziki özellikleri ve mesleki yapabilirlikleriyle ilgili hangi meslekte başarılı olabileceklerinin tanımını yaparak onlara yön veriyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.