Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuma-Yazma kursuyla hayatı yaşamak kolaylaşıyor

Şehitkamil Belediyesi, bünyesindeki aile merkezinde açtığı okuma-yazma kurslarıyla yetişkinlere okuma-yazma öğretiyor. Okuma-yazma bilmediği için birçok zorluk yaşayan yetişkin kadınlar, okuma-yazmayı öğrendikten sonra hayatlarında büyük...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okuma-Yazma kursuyla hayatı yaşamak kolaylaşıyor

Şehitkamil Belediyesi, bünyesindeki aile merkezinde açtığı okuma-yazma kurslarıyla yetişkinlere okuma-yazma öğretiyor. Okuma-yazma bilmediği için birçok zorluk yaşayan yetişkin kadınlar, okuma-yazmayı öğrendikten sonra hayatlarında büyük kolaylıklar olduğunu anlattı.

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda ilçedeki yetişkin kadınlara yönelik okuma-yazma kursları açtı. Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren aile merkezlerinde açılan kurslara her dönem yüzlerce kadın başvuruyor ve okuma-yazma öğreniyor. Okuryazarlığın hayatlarında çok büyük değişimler yaptığına vurgu yapan kadınlar, çocuklarının eğitimlerine destek olabildikleri için kendilerini mutlu hissettiklerini ifade etti. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe sınırları içinde yaşayan ve okuma-yazma bilmeyen tüm kadınlara okuma-yazma öğretene kadar eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

“Çocuklarının derslerine yardımcı oluyor’’

Üç aydır Şehitkamil Belediyesinin Münif Paşa Aile Merkezinde okuma-yazma kursuna gittiğini söyleyen Fatma Yılmaz, “Münif Paşa Aile Merkezinde açılan dikiş-nakış kursundan faydalanıyordum. Okuma yazma bilmiyordum. Buradaki öğretmenim bana güven aşıladı. Hocam beni başarılı olacağım yönünde sürekli motive etti. Ben, okumaya devam edip öğretmen olmak istiyorum. Buradaki hocamı çok seviyorum ve onunla gurur duyuyorum. Hocam bana umut ışığı oldu. Okuma-yazmayı öğrendim. Okuma-yazmayı öğrendikten sonra otobüse binerek gideceğim yere rahatça gidebiliyorum. Gazeteleri okumayı öğrendim. Hastaneye gitmeyi, doktorun ismini okumayı öğrendim. Çocuklarımın derslerine yardımcı olabiliyorum. Ben okuyup bilgilendikçe çocuklarıma daha fazla yardımcı olabiliyorum” şeklinde konuştu.

Okuma-yazma öğrenen kadınlar, Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yazılı sınava katıldı. Başarılı olan kursiyerler, alacakları belgeyle eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirebilecek. Sınava katılan kursiyerler, hayatlarında ilk defa sınav heyecanı yaşadıklarını dile getirdi ve mutlu olduklarını kaydetti.

“Öğrencilerimiz ilkokul mezunu statüsünde olacaklar’’

Uygulanan sınava ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Sözüdoğru, “Uyguladığımız sınav, 1. kademe okuma-yazma seviye tespit sınavıdır. Sınavda başarılı olanlara okuma-yazma, yani okuryazarlık belgesi verilir. Akabinde de 2. kademe dediğimiz seviye tespit sınavlarıyla öğrencilerimizin eğitimlerini devam ettirmelerine yardımcı olacağız ve 2. kademe sınavına tabi tutacağız. Bu sınavdan da geçen öğrencilerimiz başarı belgesi alacaklar. Aldıkları bu belge ilkokul diploması yerine geçecek. Öğrencilerimiz, aldıkları bu belgelerle ilkokul mezunu statüsünde olacaklar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.