Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullarda devlet teşviki fırsatı

Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yetkilileri, Orta Öğretimde 4 Bin, Temel Lisede İse 3 Bin 440 Tl Olan Devlet Teşviki İçin Son Başvuru Tarihin 2 Eylül Olduğunu Açıkladı. Yetkililer, Teşvik Başvuru Sonuçlarının İse 5 Eylül'de İlan Edileceğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okullarda devlet teşviki fırsatı
Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yetkilileri, orta öğretimde 4 bin, temel lisede ise 3 bin 440 TL olan devlet teşviki için son başvuru tarihin 2 Eylül olduğunu açıkladı. Yetkililer, teşvik başvuru sonuçlarının ise 5 Eylül’de ilan edileceğini söyledi.
Maliye Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, 11 Ağustos tarihinde Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme Kılavuzu konulu bir genelge yayınladı. Genelgede kurumlara verilecek destek tutarları ve destek verilecek öğrenci sayıları açıklandı. Bornova’daki Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (İzmir Sağlık Koleji) yetkilileri, buna göre okul öncesine 2 bin 860, ilkokula 3 bin 440, ortaokula 4 bin, orta öğretime 4 bin, temel liseye ise 3 bin 440 TL destek verileceğini belirtti. Okul yetkilileri, devlet teşviki başvuruları için son tarihin 2 Eylül olduğunu belirtirken, başvuru sonuçlarının 5 Eylül tarihinde açıklanacağını bildirdi.
Öğrencilerin başarısını olumlu etkiliyor
Okul yetkilileri, teşvikle ilgili her türlü soruya yanıt vermeye hazır olduklarını belirterek, "Teşvik alan öğrencilerimiz sınıfta kalmaması şartıyla 4 yıllık lise eğitimleri boyunca devletten teşvik alabilirler. Bu durum öğrencinin başarısını da olumlu yönde etkiliyor. Öğrenci ödüllendirildiğini hissediyor ve daha başarılı oluyor. Bu konuda yapılan çalışmayı çok anlamlı buluyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.