Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okulda mahkeme salonu şeklinde sınıf açıldı

Elazığ’da bir okulda mahkeme salonu şeklinde hazırlanan sınıfın açılışı yapıldı.Elazığ Merkez Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Adalet Bölümü öğrencilerin alan derslerinin eğitimini uygulamaları almaları için mahkeme...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okulda mahkeme salonu şeklinde sınıf açıldı

Elazığ’da bir okulda mahkeme salonu şeklinde hazırlanan sınıfın açılışı yapıldı.

Elazığ Merkez Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Adalet Bölümü öğrencilerin alan derslerinin eğitimini uygulamaları almaları için mahkeme salonu şeklinde sınıf kuruldu. Cumhuriyet başsavcılığı kalem hizmetleri, duruşma ve karar işlemleri, ceza ve infaz katip hizmetlerinin uygulamalı olarak verileceği sınıftan 180 öğrencinin faydalanacağı belirtildi.

Eğitim öğretimin olmazsa olmazlarından birisinin uygulamalı eğitim olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,"Açılışını yaptığımız duruşma salonumuz eğitim öğretimimize katkı sağlayacaktır. Bu duruşma salonumuzda geleceğin hakim, savcı ve avukatlarını görüyoruz” dedi.

Elazığ’da ilk defa mahkeme salonu şeklinde bir sınıfın açıldığını dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ise,“Adli hizmetlerde yargı mensubu hakim, savcı kadrosu birde zabıt katipleri ile mübaşir kadromuz var. Hakim ve savcılar hukuk fakültesi kanalıyla yetiştiriliyorlar ama zabıt katiplerimiz ve mübaşirlerimizin yetişebileceği bizde bir eğitim alanı yok. Sadece Adalet Meslek Yüksek Okulları var. Orası da teorik eğitim veriyor. Biz zabit katiplerini umumi olarak lise mezunlarından 3 dakikada 90 kelime yazmak kaydıyla alıyoruz ve onları meslekte yetiştiriyoruz. Bu duruşma salonlarında verilecek eğitimle lise döneminde adalet hizmetinin nasıl yürütülmesi noktasında güzel bir eğitim verilecek” ifadelerini kullandı.

Kurgusal duruşma isimli skeçle sona eren programa Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk , Okul Müdürü Dursun Tosun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.