Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlere ek ders maaş müjdesi

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Meslek Dersleri Öğretmenleri ile Ücretli Öğretmen ve Usta Öğreticilerin Mağduriyet Taleplerinin Giderildiğini Bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2020 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2020 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretmenlere ek ders maaş müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, ücretli öğretmen ve usta öğreticiler için ek ders ücretinin ödeneceği müjdesinin ardından, Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen olarak Bakanlığın bazı eğitim faaliyetlerinin durdurulması konulu genelgesi ile bunun ortaya çıkardığı mağduriyeti dile getirerek mesleki eğitimde işletmelerde meslek eğitiminin gerçekte bir ders türü olduğunu, müfredat dışı bir eğitim faaliyeti olarak görülmemesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Acar, “Bakanlık talebimizi yerinde bularak, işletmelerde meslek eğitimini, uygulaması durdurulan eğitim faaliyetleri arasından çıkarmıştır. Bu çerçevede işletmelerde meslek eğitimi görevi ders yükünden sayılarak ücret ödenebilecektir.” Dedi.

SİYASİ İRADE SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMİŞTİR

Salgınla mücadele sürecindeki ekonomik istikrar önlemleri çerçevesinde ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin, ders ücreti ödemelerinin devam edilmesi yönünde karar alındığını ifade eden Başkan Acar, bu sayede yegâne gelir kaynakları ders ücreti olan, öğretmen açığının kapatılmasında, sınıfların öğretmensiz kalmamasında çok önemli bir rol üstlenen bu eğitimcilerin bu acil sorunları çözülmüş olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.