Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenler için hizmetiçi eğitimler yoğun geçecek

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlere seminer döneminde yoğun bir hizmetiçi eğitim çalışması yapılacağını belirterek, yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretmenler için hizmetiçi eğitimler yoğun geçecek

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlere seminer döneminde yoğun bir hizmetiçi eğitim çalışması yapılacağını belirterek, yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi ziyaret etti. İlçe milli eğitim müdürleri ile de bir araya gelen Tekin, yeni eğitim öğretim yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, İzmir’de eğitime yapılan yatırım çalışmalarına dikkat çeken Tekin, yeni okulların yapılabilmesi için planlama çalışması içerisinde olduklarını belirtti. İlçe milli eğitim müdürlerine; öğretmenlere seminer döneminde yoğun bir hizmetiçi eğitim çalışması yapılacağını da söyleyen Tekin, yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin de tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

İzmir’e pozitif ayrımcılık

Tekin, İzmir’de yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ömer Yahşi ve ekibine gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İzmir iline pozitif ayrımcılık yaptıklarını da söyleyen Tekin, şöyle konuştu:

“Biz genelde sözleşmeli öğretmenlerimizi Doğu ve Güneydoğu illerimizde görevlendiriyoruz. Oradaki öğretmen açığının önüne geçmek ve eğitimin kalitesini artırmak için. Ancak bu sene İzmir ili içinde sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirdik. İzmir, bizim için pozitif ayrımcılık yaptığımız birkaç ilimizden birisi. İzmir’in eğitim kalitesini artırmak çocuklarımıza daha iyi imkanlar sağlayabilmek için Bakanlığımız olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” diyerek Ömer Yahşi ve ekibine göstermiş oldukları gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

"Veliler bilgilendirilecek"

Güncellenen 176 programa değinen Yusuf Tekin, velileri bilgilendirmek için çalışmalar yapıldığının altını çizerek, veliler için hazırlanan görsellerin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının web sayfasında yayımlanacağını kaydetti. Yenilenen öğretim programları ile ilgili olarak öğretmenlere materyal seti dağıtılacağını ifade eden Tekin, öğretmen ve velilerin yenilenen programlarla ilgili bilgilendirilmesinin öğretim programlarının başarıya ulaşmasında çok önemli olduğunu ifade etti. 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren tüm kademelerde güncellenen programların kullanılacağını da dile getiren Yusuf Tekin, önümüzdeki eğitim öğretim yılı için 81 ilde 5. sınıflar için İngilizce dersinin yeni uygulamasının pilot uygulama olarak uygulanacağını söyledi. Tekin, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye ayrı ayrı eğitim konusundaki azimli çalışmalar ve hassasiyetleri için teşekkür etti.

Tekli eğitime geçiş sunumu yapıldı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de, Yusuf Tekin’i İzmir de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bize her konuda ciddi destekleri olan sayın müsteşarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

İzmir’de yapılan çalışmalar hakkında sunum yapan Ömer Yahşi, tekli eğitime geçiş çalışmaları hakkında Müsteşar Tekin’i bilgilendirdi. 2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlıkları içerisinde olduklarını belirten Yahşi, İzmir ili olarak tam gün eğitim için çalışmalardan planlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. İzmir ili içerisinde hem eski kalmış okul binalarının yenilenmesi hem de eğitimin kalitesinin artırılması çalışmalarının devam ettiğini belirten Yahşi, önümüzdeki yıllarda eğitimin kalitesini fiziki ve içerik olarak daha da ileriye götürme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

İlçe milli eğitim müdürleri ve ilçelerde görev yapan şube müdürleri ile bir araya gelinen toplantıda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan müdür yardımcıları ve şube müdürleri de hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.