Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öğretmenim” resim sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisinde "Öğretmenim" konulu resim sergisi açıldı.Öğretmenler Günü etkinlikleri haftası kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisinin açılışı,...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisinde "Öğretmenim" konulu resim sergisi açıldı.
Öğretmenler Günü etkinlikleri haftası kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisinin açılışı, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleşti.
Resim sergisinin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerin evrensel mesajlarının sanatsal etkinlikler üzerinden de sürdüğünü ifade etti. Türkiye’nin eğitim-öğretim tarihinde okul ve sınıf ortamlarını yansıtan süreçleri anlatan resimlerin YEĞİTEK’in arşivinden oluştuğunu belirten Yıldız, “Eğitim tarihimizi, bir anda kendimizi içinde bulacağımız bu serginin; geçmişi hatırlamaya, geleceğimizi yeniden inşa etmeye vesile olmasını diliyoruz” dedi.
Sergide geçmişten bugüne "öğretmen, öğrenci ve eğitim" konulu fotoğrafların yer aldığını dile getiren Yıldız, resim sergisinin Türkiye’nin eğitim tarihine ilişkin bilgiler verdiğini dile getirerek, “Bu resim sergisi; karatahta ile başlayan bu mücadelenin, FATİH Projesi kapsamında okullarda dijital teknolojinin kullanılması ile birlikte ülkemizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir, bu eğitim mücadelemizde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Daha sonra, Yıldız, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve beraberindekilerle kurdele kesti. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi sundu. Sergi, 29 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.