Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenmenin deneyimleme yolundan geçtiği program: ‘MBA Plus’

Yrd. Doç. Dr. Yener Girişken, Prof. Dr. A. Ercan Gegez İle Birlikte Görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenmenin deneyimleme yolundan geçtiği program: ‘MBA Plus’
Yeni eğitim döneminde ‘MBA Plus’ isimli yüksek lisans programını öğrencileriyle buluşturacak olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi bu program ile sadece derse bağlı kalmadan deneyimleme ve öğretirken eğlendirme yoluyla öğrencilerini bilgilendirmeyi hedefliyor.
Ağırlıklı olarak pazarlama alanında derslerin yer alacağı ‘MBA Plus’ programının amaçları arasında öğrencilerin bu alandaki bilgilerini yenilikçi tekniklerle donatmak, bilgi birikimlerini ve yetkinliklerini artırmak var. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek olan program Eylül ayı itibariyle, üniversitenin Esentepe / Gayrettepe yerleşkesinde başlayacak. Derslerin hafta içi akşam saatlerinde gerçekleşeceği programın başvuruları devam ediyor. Pazarlama alanında derinleşmek isteyen her bölümden mezun öğrencilere kapılarını açan ‘MBA Plus’da; “Küreselleşme ve Pazarlama”, “Nöropazarlama Uygulamaları”, “Dijital Pazarlama”, “Tüketici Psikolojisi”, “Hikaye ve Fotoğraflarla Pazarlama Analizi”, “Stratejik Pazarlama Analizi”, “Marka Yönetimi” ile “İnovasyon ve İş Geliştirme” gibi dersler yer alıyor.
Teorik bilgiler uygulama ile birleşiyor
Programda ders verecek öğretim üyeleri arasında yer alan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Ercan Gegez, "Biz bu programda öğrencilere bir takım bilgileri eğlendirerek, deneyimselleştirerek öğretmeye çalışıyoruz. Programımız pazarlama üzerine yoğunlaşmış bir içeriğe sahip. Derslerin ve teorik bilgilerin uygulama ile birleştirildiği ve deneyimlerle öğrenmenin gerçekleştirildiği bu programın Türkiye’de çok fazla benzeri olmadığını söylemek mümkün" dedi.
Program dahilinde sadece ders yok
Programda derslerin yanı sıra farklı uygulamalara da yer vereceklerini ifade eden Prof. Dr. Gegez, "Kırmızı koltuk dediğimiz bir uygulama olacak ve buraya her hafta bir veya iki kere değişik şirketlerin yöneticileri 40-45 dakikalığına gelecek. Bu kişilerin hangi derslere ne zaman gelecekleri belli olmayacak. Gelen konuklar girdikleri derslerde hem dersin hocasının hem de öğrencilerin sorularını yanıtlayacak" diyerek sözlerini sürdürdü. Hem çalışanlara hem de yeni mezunlara hitap eden bir içeriği sahip olan bu programın yüzde 70’ine yakınının iş dünyasında yer alan uygulamacılardan oluştuğunu belirten Prof. Dr. Gegez, "Biz iş hayatından kopuk bir program olsun istemedik. Değişik alternatif ve dersler olacak" ifadelerinde bulundu.
Öğrencileri bekleyen sürprizler
Prof. Dr. Gegez, "Öğrenciler her akşam ne ile karşılaşacaklarını bilmeyecekler. Bir gün geldiklerinde bir bakacaklar bir şirketin yönetim kurulu toplantısını izlemeye gidiyorlar, diğer bir gün geldiklerinde bir basket maçına gidiyor olacaklar. Tabi bunların tümü dersle ilgili olacak. Her şey önceden planlanıp, tasarlanacak. Biz öğrencilerin bu programa akşam işten çıkıp derse geliyorum düşüncesiyle değil, daha hevesli bir şekilde ve acaba bu akşam derste ne olacak merakı ile gelebilmesi için böyle bir yol tercih ettik" diyerek sözlerini noktaladı.
Tüketicinin duygusal yönü ‘Nöropazarlama Uygulamaları’ ile öğretilecek
‘MBA Plus’ programı kapsamında ‘Nöropazarlama Uygulamaları’ dersini verecek olacak ThinkNeuro CEO’su ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yener Girişken, "Bu derste marka yönetimini daha etkin hale getirmek için kullanılacak ölçümleme teknikleri hakkında konuşacağız ve uygulamalar yapacağız. ThinkNeuro’nun nöropazarlama laboratuarında öğrenciler bizzat beyin görüntülemelerini veya ele aldıkları proje kapsamında tüketicilerin beyin görüntülemelerini yapabilecek. Bu şekilde kişilerin aldıkları kararlara bilinçdışı tepkilerini nasıl dahil edeceklerini görüyor olacaklar. Bu verileri yorumlamayı öğrenecekler. Böylece hem kişisel hayatlarında hem de kariyerlerinde sadece söylenenin değil duyguların da hesaba katılması gerektiğini görecekler" diye konuştu.
Programda pazarlama ile hikaye arasındaki bağ da anlatılacak
Programın bir diğer dersi olan ve fotoğraf sanatçısı Özcan Ağaoğlu tarafından verilecek ‘Hikaye ve Fotoğraflarla Pazarlama Analizi’ dersi hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Girişken, "Bu dersin özeli, görsellerle hikaye anlatımı üzerine olacak. Hikaye anlatımı, pazarlamanın ve marka süreçlerinin en gelişen trendlerinden bir tanesi. Hikaye ile duygusal bağ kurduğumuzda anlatmak istediklerimizi, pazarlama mesajlarımızı daha güçlü şekilde veriyoruz. Özcan Ağaoğlu da hikaye anlatımını fotoğraflarla ustaca birleştirebilmiş bir sanatçı. Son zamanlarda pazarlama konusunda yaptığı çalışmaları, görsellikle hikaye anlatımını, hikaye anlatımıyla da pazarlamayı nasıl birleştirdiğini yine öğrencilere uygulamalı bir şekilde gösterecek. Öğrenciler bu ders kapsamında gerekirse sahaya çıkıp fotoğraf çekecek, çektikleri fotoğrafları bir hikaye bütünlüğü içerisinde anlamlı bir hale getirecek ve sonrasında da bunu kitaplaştırabilecek hatta sergisini dahi açabilecek" dedi.
Öğrenciler açısından programın önemine de değinen Yrd. Doç. Dr. Girişken, "Deneyimin öğrenmedeki yeri pazarlamada da karşımıza çıkıyor. Tüketicilere deneyimleterek mesajlarımızı verebilmemiz kadar öğrencilerin de deneyimleyerek bunları öğrenmeleri çok kıymetli" ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.