Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin Ayaklarına Kırmızı Halı Seren Lise

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde, öğrencilerinin ayaklarına kırmızı halı seren Beylikova Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Z Sınıfı Kütüphanesi’ne verdiği ve mükemmelliği ifade eden A Sınıfı Okul sertifikasının yanında,...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilerin Ayaklarına Kırmızı Halı Seren Lise
Eskişehir’in Beylikova ilçesinde, öğrencilerinin ayaklarına kırmızı halı seren Beylikova Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Z Sınıfı Kütüphanesi’ne verdiği ve mükemmelliği ifade eden A Sınıfı Okul sertifikasının yanında, öğrencilerine verdiği değer ve sağladığı imkanlar ile de göz kamaştırıyor.
Kendisine, “daha iyi” değil, “en iyi” olmayı kendilerine hedef olarak kabul eden Beyliova Fen Lisesi, bu yolda hedefe varmak için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile bir işbirliği protokolu imzaladı. Okulda ESOGÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Bahaddin Acat, Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Prof. Dr. Abdullah Alğın ile yardımcı doçent doktorlar, Hilmi Demiral, Ersin Karademir, C. Murat Kandemir, Emre Evçimen ve Metin Altan’dan oluşan bilim danışma kurulu üyeleri öğrencilere sınıf ortamında ders veriyorlar. Ayrıca öğrencilere ESOGÜ’deki laboratuvarlarından yararlanma imkanı sunuyorlar.
Okul Müdürü Serdar Aynalı’nın verdiği bilgiye göre, okulda, BAP, AB ve TÜBİTAK projeleri çalışmaları yapılıyor, 3D yazıcı ile öğrencilerin tasarımlarının çıktıları alınabiliyor. Yakın gelecekte Eskişehir’in ve Türkiye’nin önde gelen fen liselerinden biri olmayı hedefleyen okulda yapılan çalışmalar bunlarla da sınırlı değil. Okulda yenilenebilir enerji kaynakları ve robot AR-GE laboratuvarları ve Farabi Sınıfı (Düşünce Eğitimi Sınıfı) için de çalışmalar devam ediyor. Okulda bulunan ve son derece modern cihazlarla şık bir şekilde dizayn edilen Müzik Hobi Sınıfı’nda, Z Sınıfı (Zenginleştirilmiş) Kütüphanesi’nde, Fizik Kimya Laboratuvarında, satranç standında öğrenciler canları istediği saatte çalışmalar yapabiliyor, eğlenebiliyor. Kütüphane ve müzik hobi sınıflarının anahtarları öğrencilerde. Okuldaki farklılıklar tüm bunlarla sınırlı değil. Okulda astronomi dersinde kullanılan 4 adet teleskopu var. Bunlardan birisi elektronik ve direkt koordinatlar girildiğinde istenilen yer hemen gözönüne geliyor. Okulun Z Kütüphanesi’nden sadece kendi öğrencileri değil, Beylikova’nın tüm öğrencileri yararlanıyor. Değerler eğitimi ve kişisel sorumluluk bilincinin ön plana çıktığı okulda derslere giriş çıkışlarda zil çalınmıyor, öğrencilere kendilerini yönetmeleri ve sorumluluklarını üstlenme imkanı sağlanıyor.
"Bizim için öğrencilerimiz çok kıymetli. Onların ayakları altına kırmızı halı sermemiz verdiğimiz önemin ve öğrencilerimize kendilerini çok özel hissettirmenin bir ifadesi" diyen Okul Müdürü Serdar Aynalı’nın en büyük hedeflerinden birisi de şimdilik Şark Köşesi olarak başlattıkları eski eser toplama çalışmasının zaman içinde Okul Müzesi’ne dönüşmesi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın destekleri ile kurulan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan okula Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen tarafından tam destek veriliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.