Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere Lösemi Hastalığı anlatıldı

Kütahya’nın Şaphane İlkokul öğrencilerine ’Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında, Lösemi Hastalığı ve ’LÖSEV’in tanıtımı yapıldı.’Lösemili Çocuklar Haftası’ nedeni ile Şaphane ilkokul öğrencilerine Şaphane İlkokulu...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilere Lösemi Hastalığı anlatıldı

Kütahya’nın Şaphane İlkokul öğrencilerine ’Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında, Lösemi Hastalığı ve ’LÖSEV’in tanıtımı yapıldı.

’Lösemili Çocuklar Haftası’ nedeni ile Şaphane ilkokul öğrencilerine Şaphane İlkokulu öğretmenleri tarafından lösemi hastalığı tanıtılarak bu hastalığın tedavi sürecinde yapılması gerekenler anlatıldı.

Tedavi edilebilen, ancak tedavisi zorlu ve pahalı bir süreç olan, 3-4 yıl gibi uzun süreye yayılan bu hastalığı yenmede sosyal desteğin, hasta çocuklara ve yakınlarına yalnız olmadıklarını hissettirmenin önemi vurgulanarak, bu konuda ne gibi aktiviteler yapılabileceği aktarıldı.

Okul Müdürü Mustafa Dertli, ’’Düzenlediğimiz seminerde lösemi hastalığı hakkında bilgi verilirken, çocuklarımıza genel olarak kansere yol açan faktörler ve korunma yolları konusunda bilgi aktardık. Özellikle bu yaş grubu için önemli olan temizliğin ve radyasyonun ,cep telefonları, tablet ve ekranlı araçların zararlı etkilerine değindik’’ dedi.

Daha sonra ’LÖSEV’ hakkında şiirler okundu ve bilmeceler soruldu. Seminer karşılıklı soru cevaplarla sona erdi. (YD-EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.