Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Öğrenciler bu sene daha bilinçli"

22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Tercih yapacak olan adaylarının yoğun katılım gösterdiği fuarda üniversiteler tanıtımlarını...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim fuarına birçok devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. Tercih yapacak olan adaylarının yoğun katılım gösterdiği fuarda üniversiteler tanıtımlarını yaptılar. Eğitici ve bilgilendirici seminer programlarının da yapıldığı fuar süresince, öğrenciler tercih dönemi hakkında bilgi aldılar.
29 Temmuz’da başlayacak ve 3 Ağustos’ta sona erecek olan tercih dönemine çok kısa bir süre kala İstanbul Tercih Fuarı kapılarını Üniversite öğrencisi adaylarına açtı. Birçok üniversitenin katılımıyla öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören fuarda Atılım Üniversitesi İstanbul Tanıtım Uzmanı Özgür Hasılcı, tercih dönemiyle alakalı önemli konuların altını çizdi.
İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki tercih fuarında İHA’ya konuşan Özgür Hasılcı, "Öğrenciler için sınavdan sonraki en zorlu süreçte üniversite tercih fuarındayız. Atılım Üniversitesi olarak öğrencilerin tercih yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini ve sağlıklı tercihin nasıl yapılacağını anlatıyoruz. Fuara katılım geçen seneye göre yoğun ve bundan etkilendik. Geçen seneki öğrenci ve velilere göre bir kıyaslama yaparsak bu sene daha bilinçliler. Önceki senelerde ücretler soruluyordu. Bu sene ise akademik kadro, kampüs ve laboratuvar bilgisi gibi spesifik bilgilerle karşımıza çıkıyorlar. O yüzden mutluyuz diyebilirim" ifadelerini kullandı.
Öğrencilere tercih konusunda da tavsiyelerde bulunan Hasılcı, "Öncelikle ailelerinin değil kendilerinin ne istediklerini göz önüne getirmeliler. Eğer vakıf üniversitesi seçiyorsanız fiyatına değil kendi karakterinize uygun bir bölüm seçilmesi gerekir. Son olarak ise kendinizi geliştirebileceğiniz, vizyon olarak kendinize katkı sağlayabileceğiniz bir üniversiteyi tercih etmelisiniz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.