Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler 36 Saat İçerisinde Robot Geliştirmek İçin Yarışacaklar

Zirve Üniversitesi’nde "Zirve Competition Weekend" etkinliği kapsamında öğrenciler 36 saat içerisinde robot geliştirmek için yarışacak.Zirve Üniversitesi Ar-Ge, İnovasyon, Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Genel Koordinatörlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler 36 Saat İçerisinde Robot Geliştirmek İçin Yarışacaklar
Zirve Üniversitesi’nde "Zirve Competition Weekend" etkinliği kapsamında öğrenciler 36 saat içerisinde robot geliştirmek için yarışacak.
Zirve Üniversitesi Ar-Ge, İnovasyon, Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Genel Koordinatörlüğü ile Zirve Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen "Zirve Competition Weekend"de katılımcılar 36 saat içerisinde robot geliştirecekler. Desgnathon kapsamında ise katılımcılar 36 saat içerisinde inovatif bir ürünü 3 boyutlu modelleme ile ortaya çıkaracaklar.
Zirve Competition Weekend, 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. Zirve Üniversitesi Sanayi İşbirliği Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Tamer, “7. yılına girmiş olan Zirve Üniversitemiz, 10 bin civarında öğrenciye sahiptir. Bu yönüyle Türkiye’de büyüyen en hızlı vakıf üniversitelerimizden birisidir diyebiliriz. Üniversitemiz, geçmişten ziyade kendisini dış dünyaya açık tutan, özelikle sanayide ve diğer kurumlarla iç içe daha çok araştırmayı ön plana çıkaran bir üniversiteyiz” dedi.
Bugün burada bir yarışma içerisine girdiklerini söyleyen Tamer, “Öğrencilerimizi özellikle gerek teknolojik alanda olsun, gerekse tasarım alanında olsun yarıştırmaya çalıştık. İki yarışmamız bugün mevcut. Bu iki yarışmamızdan birincisi ‘Roboweekend’ dediğimiz programız. Özelikle elektrik ve elektronik ve bilgisayar mühendisliği bölümündeki öğrencilerimizin araçlarına yapmış oldukları yazılım programlarıyla belli parkurları tamamlamayı amaçlıyorlar. Bu parkuru tamamlarken gerek hızıyla, gerek tasarımlarıyla tamamlayacağız katılımcılarımızla beraber. Onları belli değerlendirmelere tabi tutacağız” ifadelerini kullandı.
Dizaynoton yarışmasının da olduğunu belirten Tamer, yarışma hakkında şu bilgileri verdi:
“Dizaynoton dediğimiz özelikle mimarlık fakültemizin ve içerisine inşaat mühendisliğinden diğer öğrencilerimizin takviyesi ile beraber mimari tasarım yarışmamız var. Buradaki öğrencilerde halkımızın ve sanayicilerimizin, kurumlarımızın hayatında ne gibi eksikleri var veya neleri inovatif bir yaklaşımla geliştirebiliriz diye yeni yeni tasarımlar yapmaya çalışıyorlar. Gayemiz bu tür çalışmaları, bu tür yarışmaları artırarak öğrenci aktifliğimizi artırmak. Akademisyenlerimizin desteği ile, sanayicimizin desteğiyle Gaziantep’imize ve ülkemize yeni yeni kazanımlar getirmek, bu bağlamda sene başında kurduğumuz girişimcilik AR-GE merkezimizde bu tür yarışmalarda dereceye giren grupları oraya alıp, orada ön kuluçka çalışmasıyla beraber onlara şirket kurmayı, yatırım yapmayı, üretime geçmeyi, buna benzer pazar çalışmaları gibi çalışmaları aşılamaya çalışacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.