Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Velilerinden 4+4+4 Eylemi

Veli-Der üyesi bir grup, 4+4+4’lük eğitim sisteminin bir faydasının olmadığını öne sürerek sistemin değiştirilmesi için Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.Ellerinde ’Eğitim Sistemimize Dokunma’ yazılı döviz...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Veli-Der üyesi bir grup, 4+4+4’lük eğitim sisteminin bir faydasının olmadığını öne sürerek sistemin değiştirilmesi için Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
Ellerinde ’Eğitim Sistemimize Dokunma’ yazılı döviz taşıyan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, 4+4+4’lük sistemin eğitimi çökerttiğini iddia etti. Grup adına açıklama yapan Nalan Metindir, okul öncesi eğitimde 60 aylık çocukların zorla okula gönderildiğini öne sürerek bu sistemin bir faydasının olmadığını söyledi.
Kız çocuklarının eğitimden kopma oranlarının son iki yılda arttığını da iddia eden Metindir, "Çocuklarımızın erken yaşta meslek liselerine yönlendirileceği müjdesi verildi. Ancak meslek lisesi öğrenci sayısı artan tek okul imam hatipler oldu. Veliler normal okul kalmadığı için çocuklarını imam hatiplere göndermek zorunda kaldı" dedi.
Yeni eğitim sistemini Veli- Der olarak istemediklerini belirten Metindir, "Bu anlayışa dur diyoruz. 4+4+4’lük sisteme karşı 444 itirazımızla yasal bir süreç başlatıyoruz. Zorunlu din dersine, din dersi sorularının TEOG’da sorulmasına karşı dava açmaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Açıklamanın ardından grup, eldiven giyerek ellerini yanlarında getirdikleri boyalara batırıp beyaz bez üzerine el baskısı yaptı. Grup, etkinlikle eğitim sistemine ve çocuklara dokunulmaması mesajı verdiklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.