Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Ve Veliler Okulları Artık Oturdukları Yerden İnceleyecek

Türkiye’de eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte kurulan binlerce özel eğitim kurumuna yeni oluşturulan bir sitem ile artık veliler tek tıkla ulaşabilecek.Çağ’ın Ötesi Eğitim ve Danışmanlık Kurumu tarafından ülke genelinde...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de eğitim sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte kurulan binlerce özel eğitim kurumuna yeni oluşturulan bir sitem ile artık veliler tek tıkla ulaşabilecek.
Çağ’ın Ötesi Eğitim ve Danışmanlık Kurumu tarafından ülke genelinde okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim veren tüm eğitim kurumlarını dijital alemde tek çatı altında toplayan bir eğitim fuarı kuruldu. Artık öğrenci ve veliler zaman ve mekan sınırlaması yaşamaksızın eğitim alacakları ve tercih edecekleri eğitim kurumunu istedikleri an istedikleri şekilde inceleyip araştırabilecek.
Türkiye’de en büyük sorunların başında yer alan işsizliğin temelinde artık eğitimsizlik değil, kişilerin kendilerine uygun eğitim ve mesleği edinmemesinin geldiğini belirten Çağın Ötesi Eğitim ve Danışmanlık Kurumu Marmara Bölge Sorumlusu Turgut Kavaklı, ‘Doğru okul hayatı kolaylaştırır’ felsefesi ile çıktıkları yolda öğrenci ve velilerin eğitim hayatında doğru yatırım yapma gerekliliğini vurguladı.
Kavaklı, karar verememe ve kafa karışıklığı sorununun iş hayatında olduğu kadar eğitim hayatında da ciddi bir sorun olduğunu belirterek “Son dönemde etüt Merkezi-Özel Okul, kurs ve üniversite olmak üzere çok sayıda özel eğitim kurumu açıldı. Özel eğitim sektöründeki genişleme ister istemez veli ve öğrencilerin seçme tercihlerini de artırdı. Ancak kimin niçin nerede okuması gerektiği konusunda ciddi kafa karışıklığı oluştu. Gerek velilerin gerekse öğrencilerin yaşadığı bu karar verememe sıkıntısını çözmek amacıyla yeni bir çalışma başlattık. Öğrenci ve velilerin zaman ve mekan sorunu da yaşamadan doğru bütçe ile doğru okulu bulup gençlerin yatkın olduğu bölümde hayata hazırlanması için ‘Hangi Okulda Okumalıyım’ adlı bir site oluşturduk. Haziran 2016’da hayata başlayacak olan bu eğitim fuarı ülke genelindeki tüm özel eğitim kurumlarının doğru bilgilerini öğrenci ve velilere taşıyacak. Türkiye’de ilklerden olan bu dijital eğitim platformu öğrenci ve velilerdeki kafa karışıklığına son verecek. Herkes bulunduğu yerde kendisine en uygun eğitim kurumunu inceleyip en doğru tercihi yapabilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.