Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Toplulukları UÜ’de Buluştu

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Proje Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Öğrenci Toplulukları Buluşuyor’ zirvesi başladı. Zirvenin ilk konukları Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ile BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenci Toplulukları UÜ’de Buluştu
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Proje Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Öğrenci Toplulukları Buluşuyor’ zirvesi başladı. Zirvenin ilk konukları Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ile BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy oldu.
Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve 17-21 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan zirvede kültür, sanat, bilim ve spor alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak. Öğrencilerin ilgi gösterdiği oturumların ilk konuğu UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru oldu. Zirveye ev sahipliği yapmaktan dolayı yönetim olarak büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücedoğru, her türlü görüşe ve projeye kapılarının sonuna kadar açık olduğunu dile getirdi. Modern dünyada teknolojinin ve bilimin insanların fayda getirmesi için olması gerektiğini kaydeden Yücedoğru; “Biz modern dünyanın nimetlerinden faydalanmak yerine onun istekleri doğrultusunda hareket edersen köle haline geliriz. Tüm değerlerimizi alan, bizi biz olmaktan çıkaran bilimden fayda sağlayamayız. Üniversiteleri daha iyi bir yaşama kavuşmak amacıyla okuyoruz. Daha iyi görünmek için kazandığımızı markaya yatırırsak eğer kendimiz için yaşamıyoruz demektir. Toplum olarak paylaşmayı seven bir milletiz. Bizim gönül ve manevi bağlarımız çok yüksektir. Sizler proje topluluklarısınız. Bu saydığım değerleri görmezden gelmemelisiniz. Milletimiz için düşünen ve değerler üreten projeler üretmeniz gerekiyor” diye konuştu.
Oturumlarda öğrencilere seslenen BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy ise kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 10 iştirakinden birisi olan BURFAŞ’ın yakın bir zamanda kentin her ilçesinde en az bir işletmesi olan büyük bir kuruluş haline geleceğini belirten Gümüşsoy, “Yerel yönetimler artık sadece yol ve kanalizasyon yapmıyor. Bu hizmet anlayışı geride kaldı. Vatandaş artık farklı hizmetler bekliyor. BURFAŞ, gelecek vizyonu ile kurulmuş bir şirkettir. Amacımız da vatandaşa daha kaliteli, daha ulaşılabilir bir hizmet vermektir. Biz insana hizmet eden bir kuruluşuz. Temel önceliğimiz de insanları mutlu etmek. Öncelikle dezavantajlı kişilerden başlamak üzere insana en kaliteli hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Elbette başaramadığımız bir takım şeyler var. Ancak daha iyi hizmeti nasıl verebiliriz diye düşünüyor ve çıtamızı her zaman daha yukarılara taşımak için uğraşıyoruz” dedi.
Konuşmacılar oturumların sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.