Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODÜ’de ‘Şehidime Mektup-4’ Yarışması

Ordu Üniversitesi'nde Her Yıl Düzenlenen 'şehidime Mektup-4' Yarışmasının Ödülleri Dağıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODÜ’de ‘Şehidime Mektup-4’ Yarışması
Ordu Üniversitesi (ODÜ) 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen ‘Şehidime Mektup-4’ şiir ve mektup yarışması gerçekleştirildi.
TBMYO Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, TBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Devamında, 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Reşit Akdağ, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasını ünlü sair Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden örnekler vererek tamamladı.
Programda Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa film gösteriminin yapılmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan haber videosu izleyenleri 100 yıl önceye götürdü. Ardından ‘Şehidime Mektup Yarışması’nın ödül törenine geçildi.
Ödül töreninde mektup kategorisinde dereceye giren Yunus Emre Yakışan birinci, Zeynep Büşra Ceyhan ikinci, Merve Korkmaz ise üçüncülüğe layık görüldü.
Şiir dalında birinciliği Aysun Ölker, ikinciliği Mustafa Ayaydın ve üçüncülüğü Şeyma Çatıkkaş aldı.
Mektup ve şiir dallarında birincilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Kara, ikincilere TBMYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün ve üçüncülere ise Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Korkmaz’ın ödüllerini takdim etti.
Öğretim Görevlisi Reşit Akdağ dereceye giren öğrencilere başarı belgesi vermesinin ardından program, öğrenciler tarafından hazırlana müzik dinletisi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.