Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODÜ’de Psikolojik Danışmanlık Merkezi açılıyor

Odü Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Belirli Aralıklarla Gerçekleştirdiği Birim Ziyaretleri Kapsamında Eğitim Fakültesini Ziyaret Etti. Yarılgaç, Burada Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel’den Kurulacak Olan Psikolojik Danışmanlık Merkezi Hakkında Bilgi Aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODÜ’de Psikolojik Danışmanlık Merkezi açılıyor
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Fakültesi’nde Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’na bağlı olarak Psikolojik Danışmanlık Merkezi açılıyor.
ODÜ Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, belirli aralıklarla gerçekleştirdiği birim ziyaretleri kapsamında Eğitim Fakültesini ziyaret etti. Yarılgaç, burada Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel’den kurulacak olan Psikolojik Danışmanlık Merkezi hakkında bilgi aldı. Yapılan görüşmelerde Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’na bağlı olarak kurulması planlanan Psikolojik Danışma Merkezi ile üniversite öğrenci ve personelinin rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti alabileceği, bu durumun öğrenci ve personelin akademik, kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine katkı sağlayacağı belirtildi.
Ordu Üniversitesi Psikolojik Danışma Merkezinde Üniversitenin psikolog ve psikoloji danışmanlarının çalışacağı, öğrencilere olduğu gibi tüm halka da koruyucu ruh sağlığı, rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti vereceği bildirildi. Psikolojik Danışma Merkezinin aynı zamanda Tıp Fakültesinin Psikiyatri Ana Bilim Dalı ile işbirliği yapacağı, kurum içi ve dışı yaygın kullanımı için öğrenci ve personele merkezin tanıtılacağı, merkezin sertifika programları, seminer ve konferans faaliyetleri ile de tanıtımının yapılacağı belirtildi.
Konuyla ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi yeni açılan birimleriyle öğrenci merkezli, bulunduğu bölgenin gelişimine katkı sunmayı amaçlayan çağdaş bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir. Psikolojik Danışma Merkezi hizmete başladığında üniversite öğrencilerine, personeline ve halkımıza psikolojik danışma hizmeti sağlayacaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.