Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü kapasitesini arttırdı

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016-2017 Akademik Yılına 3 Yeni Programla Girmeye Hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü kapasitesini arttırdı
Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016-2017 akademik yılına 3 yeni programla girmeye hazırlanıyor.
2006 yılında Ordu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, mevcut dokuz lisansüstü programına 2016-2017 akademik yılında üç yeni programı daha ekleyerek giriyor. Halen Tarih Doktora Programı ile Sınıf Öğretmenliği Eğitimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Müzik, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat ve Sinema-Televizyon Yüksek Lisans Programlarında 400 öğrenci ile lisansüstü eğitimine devam eden Enstitü, yeni akademik yılda ise Grafik, Türkçe Eğitimi ve Sinema-Televizyon (Tezsiz) programlarına ilk defa öğrenci kabul edilmeye başlandı. Yeni açılan programlarla birlikte enstitünün toplam öğrenci sayısı 502’ye yükseldi.
2016 yılında 31 mezun verildiğini söyleyen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Özsoy, bu sayıyla birlikte toplam mezun sayısının 123’ e ulaştığını belirtti. Özsoy, “Güncelleme çalışmaları devam eden Enstitü web sayfasından önümüzdeki günlerde, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde günümüze kadar yapılan tüm tez başlıklarına ulaşılabilecek. Enstitümüz 2016 yaz döneminde yeni binasına taşındı. Yeni binamızda hem tez savunma sınavlarını ve seminerleri yapabilecek alt yapıya kavuştuk hem de öğrencilerimize daha sağlıklı hizmet verebilecek duruma geldik. Bu bakımdan bize bu imkanları sağlayan Üniversitemiz yönetimine personelimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz” dedi.
Öte yandan Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yayın hayatına devam eden ve 2016 yılından itibaren sadece elektronik ortamda yayın yapmaya başlayan Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, yılda üç sayı ile sosyal bilimler alanlarında yapılan araştırma makalelerini kabul ediyor. Enstitü dergisinin tanınmış ulusal ve uluslararası indekslerde taranabilmesi için çalışmalar devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.