Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODÜ İlahiyat Fakültesine Kavuşuyor

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İnşaatinda Sona Gelindi. Yeni Fakülte Binası 2016-2017 Eğitim Ve Öğretim Döneminde Hizmete Girecek

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODÜ İlahiyat Fakültesine Kavuşuyor
Ordu Üniversitesi (ODÜ) İlahiyat Fakültesi yıl sonunda hizmete giriyor. Halen Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda öğrenim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileri, 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yeni binalarında devam edecek.
ODÜ Cumhuriyet Kampüsü içerisinde yeni yapılan Ziraat ve İlahiyat Fakültesi binası inşaatında son aşamaya gelindi. 13 bin metrekare kapalı alanda üç ayrı blok halinde yapımı devam eden bina yıl sonuna kadar tamamlanarak ortak kullanımla eğitim öğretime açılacak.
Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda öğrenim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileri 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yeni binasında başlamanın heyecanını yaşayacak. 250 kişilik konferans salonu, 100 kişilik seminer salonu, 1 adet VIP salon, 400 metrekare öğrenci kafeteryası, 1 adet kütüphane, 200 metrekare idari ve akademik personel kafeteryası, 140 adet akademik ve idari personel çalışma odası, 24 adet sınıf, 24 adet laboratuvar, 2 adet amfi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı ve fuaye alanları ile öğrenciler, yeni binanın tüm imkanlarından faydalanmanın yanı sıra daha modern ve çağın gereklerine uygun donanımlarda eğitim görecekler.
EN KONFORLU FAKÜLTE
Öğrencilerini çok yönlü yetiştirme gayreti içinde olan Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç bölümü bulunuyor. 2 profesör, 1 doçent, 3 yardımcı doçent, 2 Ürdünlü öğretim görevlisi, biri Suriyeli 3 okutman, 1 araştırma görevlisi ile toplam 12 öğretim elemanı ve 3’ü ÖYP’li toplam 68 öğrencisi bulunan ODÜ İlahiyat Fakültesi, son teknolojilerle donatılmış çalışma alanları, kendisine ait kütüphanesi, yemekhane ve otoparklarıyla konforlu bir binaya sahip olacak.
“BİLİMSEL ÇALIŞMALAR DAHA AKTİF OLACAK”
Yeni dönemde İlahiyat Fakültesi’nin fiziki alan probleminin ortadan kalkacağını ve öğrencilerinin yeni binada rahat bir şekilde öğrenim göreceklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İlahiyat Fakültesi öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun şekilde donatılmış yeni fakülte binasında eğitim öğretim hayatlarını devam ettirecek olmalarının mutluluğu içerisindeyiz. Uluslararası akademik personeli ve alanında uzman akademik kadrosu ile eğitim veren İlahiyat Fakültesi yeni binasında daha iyi koşullarda eğitime hızla devam edecek. 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayan fakültemiz yeni dönemde yeni öğrencileriyle yapacağı bilimsel çalışmalarla daha aktif hale gelecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.