Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODÜ, 2017’ye Hızlı Girecek

Son zamanlarda yaptığı kamulaştırmalarla mevcut alanını genişleten ve bu alanlara inşa ettiği binalarla öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlayan ODÜ, 2017 yılında yapacağı proje çalışmalarına şimdiden başladı.2017...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODÜ, 2017’ye Hızlı Girecek
Son zamanlarda yaptığı kamulaştırmalarla mevcut alanını genişleten ve bu alanlara inşa ettiği binalarla öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlayan ODÜ, 2017 yılında yapacağı proje çalışmalarına şimdiden başladı.
2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan fiziki projelerin yapılacağı ve kamulaştırılarak Ordu Üniversitesi’nin kullanımına açılan alanları Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yerinde inceledi.
Projelerde, rektörlük hizmet binası, öğrenci yurtları, fakülte ve yüksekokul binaları, sosyal tesis alanları, peyzaj çalışmaları, üniversite personeline yönelik sosyal ve sportif alanlar gibi bir dizi proje yer alıyor. Proje çalışmaları için yerinde incelemeler yapan Rektör Yarılgaç’a Genel Sekreter Metin Karakuş ve Yapı İşleri Daire Başkanı Recep Arslan eşlik etti. İnceleme sonucunda yapılacak olan projelerin ilk etapta yer tespiti gerçekleştirildi.
Çalışmaların ilk etabında yapılması planlanan ve 12 bin metrekare kapalı alana sahip rektörlük hizmet binasının mimarisi tüm idari birimlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Peyzaj çalışmalarına kadar hazır olan proje hayata geçirilirken doğaya ve yeşil alana azami ölçüde dikkat edilecek.
İncelemeler sırasında projelerle ilgili bilgi veren Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi yönetimi olarak amaçlarımızdan biri üniversitemizin ihtiyaç duyduğu alanları tespit ederek sorunları ortadan kaldırmak. Üniversite denildiğinde akla sadece eğitim amaçlı binalar gelmesin. Bu akademik kısmın birde idari kısmı var. Biz şimdiye kadar ilk olarak akademik kısmına ağırlık verdik. Eğitim kalitemizin yükselmesi için çaba sarf ettik ve bunu da başardığımızı çok rahat söyleyebiliriz. Şimdi sırayı üniversitemizin idari kısmına verdik. İnşallah Türkiye’de örnek bir kampüs haline getirdiğimiz bu güzel Yerleşkemizin yeni binalar ve alanlarla çok daha güzel noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.