Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nurten öğretmen en iyi 10’a adını yazdırmak için çalışıyor

Samsun’da yaptığı projeler ve çalışmalar sonucunda uluslararası başarı elde ederek, dünyanın “en iyi 50 öğretmeni” arasında yer alan Nurten Akkuş, Şubat ayında yapılacak olan seçmelerde, dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Samsun’da yaptığı projeler ve çalışmalar sonucunda uluslararası başarı elde ederek, dünyanın “en iyi 50 öğretmeni” arasında yer alan Nurten Akkuş, Şubat ayında yapılacak olan seçmelerde, dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Samsun’da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi tamamlandı. İl genelinde toplam 240 bin 915 öğrenci karne heyecanı yaşarken, 19 bin öğretmen de öğrencilerin bu heyecanına ortak oldu. Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren Nurten Akkuş da minik öğrencileriyle beraber bu heyecana ortak oldu. Samsun Ayvacık Anaokulunda müdür olarak görev yapan ve yaptığı projeler ile uluslararası başarı elde ederek dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girmeyi başaran Nurten Akkuş, minik öğrencileri için karne töreni düzenledi. Sömestir tatili öncesinde minik öğrencilerini ilk karnelerini almak için hazırlayan ve eğlenceli etkinlikler ile onların mutluluğuna ortak olan Nurten Akkuş, yaklaşık 85 öğrenciye ilk karnelerini dağıttı.

“Onların sevincine ortak olmak muhteşem”

Karne alacak öğrencileriyle beraber karne etkinliği düzenleyen Nurten Akkuş, “Bugün öğrencilerimizin ilk karne günü. Öğrencilerimiz kadar biz de çok sevinçliyiz. Onların mutluluğu hissedince bizler de çok sevinip mutlu oluyoruz. Anaokulu öğrencilerimiz ilk defa karne sevinci yaşıyor. Öğrenciler ile birlikte olup onların bu mutluluğuna ve sevincine ortak olmak muhteşem bir şey. Bu nedenle iyi ki öğretmen olmuşum. Bugün karne günü olduğu için velilerimiz ve öğrencilerimiz de çok heyecanlı. Böyle güzel bir ortamda karne günü nedeniyle bir arada olmak velilerimizi de mutlu ediyor” dedi.

“En iyi 10’a girebilmeyi çok istiyorum”

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen ’Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin 2018 yılı için seçtiği ’en iyi 50 öğretmen’ arasında yer aldığı için tarif edilemez bir mutluluk içerisinde olduğunun altını çizen Akkuş, “Kısmet olursa Şubat ayında dünyanın en iyi 10 öğretmeninin listesi belirlenecek. Ben Türkiye’yi, en iyi 10 öğretmenin arasında olarak da temsil etmeyi istiyorum. Ben en iyi 50 öğretmen arasına girerek, farklı ülkelerdeki öğretmenlerden çok güzel mesajlar aldım. Dünya çapında böyle bir etkiyi elde etmeyi başaran kişinin bir Türk olması, benim için çok gurur verici bir durum. Ben dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına da gireceğime inanıyorum. Böyle bir inancım var ancak yine de kesin olarak olur demiyorum. Bunun için çalışmalara devam ediyorum. Bu inancı içimde yaşıyorum. İlk 10’un içerisinde olmayı çok istiyorum. Özellikle bir Türk öğretmenin bu başarıyı elde etmesi beni daha da onurlandıracaktır” diye konuştu.

Nurten öğretmenin dünyada adının duyurmasını sağlayan projeler

Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, 2009’da okulda ‘Baba Bana Bir Masal Anlat Projesi’ başlattı. Şu an 81 öğrenci ve 4 öğretmenin görev yaptığı anaokulunun öğrencilerinin babaları haftanın belirli günlerinde okula gelerek çocuklarının bulunduğu sınıflarda masal anlatmaya başladı. Proje hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük beğeni topladı. Çocuk ile baba arasındaki iletişimin güçlendirilmesini de sağlayan uygulama kısa sürede ilgi gördü ve Türkiye’deki 45 ilde uygulanmaya başlandı. Ayrıca, 2014 yılında ’Oyuncak Kumbarası Projesi’ başlatan Akkuş, bu projeyle de örnek oldu. Proje kapsamında kumbaralarda toplanan oyuncaklar ihtiyacı olan köylerdeki anaokullarına gönderildi. Yaklaşık 40 anaokuluna oyuncak ve kırtasiye desteği verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.