Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nişantaşı Üniversitesi, Educaturk Ankara Eğitim Fuarında

Ankara’da düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Fuarı’nda konuşan Nişantaşı Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, “Öğrencilerin artık LYS öncesi son haftaları. Filmi geriye saramayacakları bir dönemden...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Fuarı’nda konuşan Nişantaşı Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, “Öğrencilerin artık LYS öncesi son haftaları. Filmi geriye saramayacakları bir dönemden geçiyorlar. Bu bağlamda eğitim fuarları araştırma yapabilmeleri, sorularına cevap alabilecekleri ciddi bir platform” dedi.
9-10 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Fuarına öğrencilerin ilgisi oldukça yoğundu. Yaklaşık 39 üniversitenin katıldığı fuarda birçok eğitim semineri de verildi. Hem devlet, hem de vakıf üniversitelerinin tanıtım stantlarına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, LYS sınavı öncesi oldukça heyecanlıydılar. Lise mezuniyetlerine sayılı günler kalan 12. sınıf öğrencileri, son sınavlarını tamamlarken LYS için de hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Eğitim fuarlarını öğrencilerin araştırmalarını yapabilecekleri önemli bir etkinlik olarak gördüğünü anlatan Nişantaşı Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, “Öğrencilerin artık LYS öncesi son haftaları. Filmi geriye saramayacakları bir dönemden geçiyorlar. Bu bağlamda eğitim fuarları araştırma yapabilmeleri, sorularına cevap alabilecekleri ciddi bir platform” dedi.
Öğrencilerin yüksek motivasyona ihtiyacı olduğu konusuna değinen Gürbüz, sınav kaygısı ile başa çıkabilecekleri önemli ipuçlarını şu şekilde sıraladı: “Öncelikle hayat sınavdan ibarettir. YGS-LYS bu sınavlardan sadece bir kaçı. Oysaki doğumumuzdan ölümümüze kadar çok fazla sınavdan geçiyoruz, sanki tek sınavmış gibi görülen YGS-LYS’yi gözümüzde büyütmemeliyiz. Duruma bu şekilde yaklaşırsak sınavı küçümsemek değil, sadece gözümüzde aşılmaz imkânsız bir hedef olarak görmemeyi öğreniriz. Sınav kaygısı da bu şekilde ortadan kalkar.”
ÇOK ÇALIŞMAK ŞART
Sınav kaygısının yanı sıra elbette sınava çok sistemli ve titizce hazırlanılması gereği üzerinde duran Gürbüz, “Kaygısız, ancak çok çalışılarak hazırlanılmış bir öğrencilik en ideali” dedi. Rehber öğretmenler kadar evde ailelere de önemli görevler düştüğünü vurgulayan Gürbüz, “Sınav kaygısını öğrencilerin kendileri aşmaları gerekse de, rehber öğretmenler ve aileleri de onlara destek olmalılar. Çünkü öğrenciler önce ailelerine sonrada öğretmenlerine güveniyorlar. Doğru yönlendirme kesinlikle doğru tercih yapmalarını sağlayacaktır. Doğru tercih ise doğru meslekte çalışan doğru bireyleri oluşturacaktır. Ülke istihdamında çalışan ve aile içerisinde mutlu bireylere ihtiyacımız var” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.