Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nişantaşı Üniversitesi 150-180 puanın altında kalan 350 bin öğrenci için yetenek bölümlerine hazırlığın kapısını açtı

Nişantaşı Üniversitesi 150-180 puanın altında kalan 350 bin öğrenci için yetenek bölümlerine hazırlığın kapısını açtı.Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanı Nazik Kösegil 2017 YGS’yi şöyle yorumladı: “2017...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nişantaşı Üniversitesi 150-180 puanın altında kalan 350 bin öğrenci için yetenek bölümlerine hazırlığın kapısını açtı

Nişantaşı Üniversitesi 150-180 puanın altında kalan 350 bin öğrenci için yetenek bölümlerine hazırlığın kapısını açtı.

Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanı Nazik Kösegil 2017 YGS’yi şöyle yorumladı: “2017 YGS sonrası beklenen bir durum ile karşı karşıyayız. Matematik testinin zorlayıcı oluşu tüm testlerin Türkiye ortalamasını ve sınav sonuçlarını olumsuz etkiledi. Öğrencilerin yoğunlukla yer aldığı sınav puanı 300 puan ve altı oldu. Geçen yıl aynı netlerdeki öğrenci bu yıl ki puanın yaklaşık 60 puan üstünü almıştı. Bu durum LYS sonrası puanlara yansıyacak ve okul puanlarında geçen yıla göre ciddi düşüşler olacak.

2017 YGS’nin sonuçları ile geçen yılların sonuçları karşılaştırıldığında LYS’ ye katılabilecek öğrenci sayısında ciddi azalma olduğunu görmekteyiz. Meslek Lisesi mezunu öğrencilerinin sınavsız geçiş hakkının kaldırılmasıyla 150-180 puanı arasında kalan 350 bine yakın öğrenci için doğru tercih ve kariyer danışmanlığı daha da önem kazandı.

LYS’ ye katılamayacak olan öğrenciler ne yapabilirler? Bu dönem çok fazla bilgi kirliliğinin olduğu bir dönem. Gerek aileler gerekse öğrenciler sağlıklı ve doğru bilgilere ulaşmakta güçlük çekiyorlar. Aslında öğrencilerin bulundukları puan diliminde tercih ve yerleştirme hakları varken bunları öğrenemiyorlar. Biz Nişantaşı Üniversitesi olarak tüm uzmanlarımızla gerek sosyal ağlar üzerinden gerekse kampüslerimizde ücretsiz tercih ve kariyer danışmanlığı yapmaktayız. Danışmanlığımız sırasında öğrencilerin en çok merak ettiği soru 180 puanın altında kalan öğrencinin ön lisans bölümleri dışında 4 yıllık bir bölümü tercih edip edemeyeceği? Öğrenciler bilmeli ki yetenek sınavı ile öğrenci alan 4 yıllık lisans bölümlerine başvuru yapılabilmesi için 150 puan ve üzeri almak yeterli. Öğrencinin bölüme ilgi duyması ve yeteneği olması ile birlikte yetenek sınavları özel olarak hazırlanılması gereken sınavlar".

Nişantaşı Üniversitesi 2017-2018 akademik yılında eğitim görmek üzere 4 farklı lisans bölümüne yetenek sınavı ile öğrenci alacak. Grafik Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı, Müzik, Sahne ve Gösteri Sanatları bölümlerine yerleşmeyi isteyen öğrencileri üniversitede ücretsiz kurslarla bu bölümlere hazırlanabilecek.Üniversite bu sayede öğrencileri yetenek sınavlarına doğru ve verimli bir şekilde hazırlamayı hedefliyor. Yetenek sınavlarına hazırlık kursları Nişantaşı Üniversitesi Sadabad Kampüsünde yapılacak. Bu hazırlık sonunda yetenek sınavına katılacak olan öğrenciler içinde başarılı olanlar istedikleri bölümde okuyabilecekler. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler http://hepyaninda.nisantasi.edu.tr/ adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuru için YGS puanlarının en az birinden 150 puan ve üzeri almak yeterli. Başvurular 30 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler hepyaninda@nisantasi.edu.tr adresindern sorularını sorabilir ,üniversitenin uzmanlarından tercih ve kariyer desteği alabilirler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.