Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MŞÜ’de "Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü” açıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde bir süre önce kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda (BESYO) "Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi" bölümü açıldı.MŞÜ’de akademik ve idari yapıda her geçen gün gelişmeler...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MŞÜ’de "Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü” açıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde bir süre önce kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda (BESYO) "Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi" bölümü açıldı.

MŞÜ’de akademik ve idari yapıda her geçen gün gelişmeler yaşanıyor. Muş’un ve bölgenin gelişimi için değerli ve kalıcı yatırımlara imza atan MŞÜ, BESYO’ya Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünün açılmasıyla yeni bir akademik birime daha kavuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, BESYO’nun bölge gençleri için yeni bir heyecan kaynağı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Polat, yüksekokulun spor fakültesine dönüşmesi yolunda bir adım daha atıldığını ifade ederek, "Güçlü bir akademik altyapı ve 61 öğrenci ile yola çıkan BESYO, şimdiye kadar gençliğin spor eğitimi ve spor yönetimi konularında paneller düzenledi. Bir ulusal kongreye ortak olan okulumuz, geleneksel sporlar ve oyunları ihya etmek için bir merkezin açılışı için de adım attı. Uluslararası Spor Bilimleri Dergisini yayın hayatına geçiren BESYO’yu ihya etmek için yaptığımız çalışmalar karşılıksız kalmadı ve Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programını da açtık. Son olarak Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünün açılmasıyla BESYO’nun, spor fakültesi olma yolunda bir adım daha atılmış oldu. Devletimizin, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata güçlü bir şekilde katılabilmesi adına son derece başarılı ve yerinde uygulamalar gerçekleştirdiği göz önünde bulundurulduğunda, Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümünün değeri ve anlamı daha iyi anlaşılmaktadır. Üniversitemizdeki tüm akademik ve idari personelin ortak amacı; Muş’u ve bölgemizi ileri taşıyacak işlere imza atmaktır. Muş’u bir güven adası, Muşlu gençleri de geleceği ve gerçekliği olan hedeflere kilitlenmiş umut dolu insanlar hâline getirmek için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.