Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moldova Amerikan Üniversitesi’nde tarihi gün

Girne Amerikan Üniversitesi’nin; Yurtdışı kampüsleri küresel programının son halkalarından biri olan Moldova Amerikan Üniversitesi 2. Akademik Yılı açılışı; Moldova Cumhuriyeti’nin Başkenti Kişinev’de yer alan MAÜ Kampüsü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi’nin; Yurtdışı kampüsleri küresel programının son halkalarından biri olan Moldova Amerikan Üniversitesi 2. Akademik Yılı açılışı; Moldova Cumhuriyeti’nin Başkenti Kişinev’de yer alan MAÜ Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Moldova Cumhuriyeti’ndeki GAÜ Misyonu adına, Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada; Bugün (1 Eylül) gerçekleştirilen Moldova Cumhuriyeti’nin uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip ilk akademik kurumu MAÜ’ nün 2016-2017 Akademik Yılı Açılışına; Moldova Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Daire Başkanı Tatiana Gherstega, Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Selim Kartal, Azerbeycan Cumhuriyeti’nin Kişinev Büyükelçisi Namıg Aliyev, Belarus Cumhuriyeti’nin Kişinev Büyükelçisi Ciciuk Serghei Nikolaevici, Gagavuzya Dışişleri Bakanı Vitali Vlah, Amerikan Eğitim ve Kültür Ateşesi Joseph Tordella ve Romanya Eğitim ve Kültür Ateşesi Mihai Tican konuk olarak katılırlarken; İtalya- Floransa Bölge Belediye Başkanı Piero Marrazzo ile akademik personel ve kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenci ve velileri de törende hazır bulundular.
Törende ev sahipliğini; Moldova Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar üstlenirken, öğleden sonraki özel oturumlara da; Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah da beraberindeki heyeti ile katılarak, MAÜ’ ye verdikleri desteğin devam edeceği mesajını ilettiler.
Akpınar: “Yoldayız, yolumuzdayız”
Kurucu Rektörlük görevini kısa bir süre sonra, Moldova Amerikan Üniversitesi’nin akademik heyetine devredecek olan; Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, başlangıçlardan sonra varış yerinin ‘daha iyi bir dünya için’ yüksek eğitim alanında yüklendikleri sınır tanımayan misyonlarını hatırlatarak; “Yoldayız, yolumuzdayız. Girne Amerikan Üniversitesi’nin kıtalara yayılmış ‘Küresel Ailesi’ne ve Ülkelerimize hayırlı olsun. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Bayraklarımız ile Moldova Cumhuriyeti’nde, Başkent Kişinev ’de gurur ile yeni bir yüksek öğretim yolculuğundayız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.