Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Öğrenciler Kendi Hikaye Kitaplarını Yazdılar

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, (BİLSEM) Yaratıcı Drama Grubundan 9-12 yaş grubu 9 öğrenci ’iyilik’ ve ’kötülük’ temalı hikayeler yazdı. Öğrencilerin yazdığı hikayeler kitap olarak basılacak.BİLSEM Yaratıcı Drama Grubu öğrencileri...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minik Öğrenciler Kendi Hikaye Kitaplarını Yazdılar
Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, (BİLSEM) Yaratıcı Drama Grubundan 9-12 yaş grubu 9 öğrenci ’iyilik’ ve ’kötülük’ temalı hikayeler yazdı. Öğrencilerin yazdığı hikayeler kitap olarak basılacak.
BİLSEM Yaratıcı Drama Grubu öğrencileri yaratıcı yazarlık etkinliği kapsamında, oyuncaklar üzerinden gözlem yaparak, hikaye yazdı. Buna benzer çalışmaları yıl içinde yaptıklarını belirten BİLSEM Drama Grubu Öğretmeni Yunus Yapalı, "Sonrasında kendi hikayemizi yazmayı düşündük. Çocuklarımız çok heyecanlandı. Ve kendi hikayemizi yazabileceğimiz konusunda hem fikir olduk. Sonrasında bir beyin fırtınası yaparak ne yazabiliriz? Karakterler neler olabilir? Bu karakterlerin karakteristik özellikleri neler olabilir? Hikaye nerede geçsin? Şeklinde herkesin düşüncelerine önem verdik. Kimsenin vermiş olduğu fikri yadırgamadık. Herkes her düşünceyi özgürce paylaştı. Sonrasında tekrar birlikte oturduk ve bütün önerdiğimiz düşünceler üzerine konuştuk. Sonrasında hikayemizi yazma kararı aldık" dedi.
Hikayenin temasının iyilik ve kötülük olduğunu belirten Yapalı, "Hikayemiz büyük mor gezegeninde Morkin. Bu ismi hikayenin sonunda verdik. Ama başlangıcından itibaren bir kötülük gezegeni ve iyilik gezegeni iyilerle, kötülerin karşılaşması, zaman zaman savaşması mücadelesi ve sonunda tabi iyiliğin kazanacağı mesajını verdik. Hikayemizde 16 değerler eğitimini kapsayan iyilik, yardım severlik, dürüstlük, yardımlaşma gibi konuları işlemeye çalıştık. Hikayemizi 9 öğrencimiz bölümlere ayrılarak kimilerini birlikte kimilerini bireysel olarak yazdılar. Amacımız her bölümde değerler eğitimin bir veya bir kaçının mesajını her bölümde okuyucuya ulaştırmaktı. Başlangıcından itibaren çok güzel sonuçlar elde ettik" diye konuştu.
Öğrenciler ise etkinliğin, hayal güçlerini geliştirmesi bakımından kendilerine katkıda bulunduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.