Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mini Mini Empati

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 15 Eylül Ortaokulu’nun 7-12 yaş aralığındaki 13 öğrencisi, büyüklere örnek olacak bir proje başlattı. Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çocuklar, ‘Mini Mini Empati’ isimli...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mini Mini Empati

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 15 Eylül Ortaokulu’nun 7-12 yaş aralığındaki 13 öğrencisi, büyüklere örnek olacak bir proje başlattı. Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan çocuklar, ‘Mini Mini Empati’ isimli bir grup kurdu.

Tasarladıkları farkındalık projesini hayata geçirmek isteyen Mini Mini Empati Grubu öğrencileri hedeflerini gerçekleştirmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, öğrencilerin tekerlekli sandalye ve beyaz baston talebini olumlu karşıladı.

Beyaz Baston ve bir adet manuel tekerlekli sandaliyeyi teslim alırken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun eşi Didar Kafaoğlu görüşen öğrenciler, engelli vatandaşlar, sokak hayvanları ve bakıma muhtaç yaşlılar ile ilgili tasarladıkları projeleri anlattılar.

Didar Kafaoğlu minik öğrencileri kutlayarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Kafaoğlu, "Bu tarz meselelerin özellikle bu yaş grubu tarafından özümsenerek, empatik bir anlayışla hayata geçirilmesi geleceğimiz adına ümit verici bir adım" dedi.

Çocuklarla sohbet eden Kafaoğlu, öğrencilerin kendisinden önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakımevi’ndeki yaşlıları ziyaret etmesinden de duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İşte en güzel şey bu. Yaşlılar, çocuklar, engellilere dokunabilmek. O insanların gönüllerini alıp, ellerini öpmeniz bile o insanlara yetiyor. Buna devam edin.” tavsiyesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.