Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli çocukların istedikleri okula kayıt yaptırabileceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli çocukların istedikleri okula kayıt yaptırabileceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Kararın yanlış anlaşıldığı, bunun herhangi bir ikamet kaydı olmayan, sadece temel eğitim çağında...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli çocukların istedikleri okula kayıt yaptırabileceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyeli çocukların istedikleri okula kayıt yaptırabileceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Kararın yanlış anlaşıldığı, bunun herhangi bir ikamet kaydı olmayan, sadece temel eğitim çağında bulunan koruma kapsamındaki misafir statüsündeki Suriyeli öğrenciler için geçerli olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz gün Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriyelilerin diledikleri okula kayıt yaptırabilmeleri için okullara talimat verdi. 17 Ağustos 2017 tarihinde okullara gönderilen talimatta, “Suriyeli öğrencilerin kayıt işlemlerinin adres şartı aranmaksızın yapılması gerekmektedir” denildi. Haberin duyulmasının ardından bazı ulusal basın organları ve yerel gazeteler olayı "Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünden skadal karar" ve "Suriyelilere ayrıcalık" başlıklarıyla okurlarına duyurdu.

Olayın sosyal medyada da tartışılmasının ardından yazılı açıklama yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 17.08.2017 tarih ve 17387293-235-E12376545 sayılı yazının yanlış anlaşıldığını Yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırma adına, konunun kısaca açıklanması gereğini vurguladı.

Yapılan yazılı açıklamada,"Söz konusu yazımız, herhangi bir ikamet kaydı olmayan, sadece temel eğitim çağında bulunan, koruma kapsamındaki misafir statüsündeki Suriyeli öğrenciler için geçerlidir. 99 sayıları ile başlayan geçici kimlik sahibi Suriyeli öğrencilerin okul kayıtları, bakanlığımızın e-okul sisteminde otomatik olarak ikamet adreslerinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okula düşmektedir. Bu bilgiler okul müdürlerimizce de bilinmektedir. Bütün Suriyeli öğrencilerin istedikleri her okula kayıt yaptırabileceği (söz konusu değildir) algısına yönelik yapılan gazete haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.