Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Müfredatı güncelleyeceğiz ve sadeleştireceğiz. Ders saatlerini azaltacağız ve mesleki eğitime uygun müfredatı da gerçekleştireceğiz. Özel sektörün eğitimdeki payını da arttıracağız" dedi.Milli...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Müfredatı güncelleyeceğiz ve sadeleştireceğiz. Ders saatlerini azaltacağız ve mesleki eğitime uygun müfredatı da gerçekleştireceğiz. Özel sektörün eğitimdeki payını da arttıracağız" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları İlkokul Bölümü’nün açılış törenine katıldı.
Törende bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, geçmiş dönemde çok şeyler yapıldığını hatırlatarak, "O yapılanların en önemlisi bu millete öz güveni tekrar kazandırmamız olmuştur. Bu millete şunu söylediler, ’Bizden bir şey olmaz, su akar Türk bakar, toplu iğnenin başını dahi yapamayız, asılacaksan bile İngiliz ipiyle asıl’. bize bunu söylerlerdi ama şimdi kendi uydumuzu yaptık mı? Göktürk 2’yi yaptık. Kendi tankımızı yaptık mı? Altay’ı yaptık. Şimdi bir yapmadığımız savaş uçağımız vardı, kararını aldık" diye konuştu.
"Önümüzdeki dönemde Fatih Projesi’ni tamamlayacağız"
Bakan Yılmaz, eğitimde çok önemli ve güzel şeylerin yapıldığına dikkat çekerek, "İkili eğitimden tekli eğitime geçeceğiz dedi Başbakanımız. Daha mı iyi? Daha mı kötü? Herkes şüphesiz daha iyi diyor. Daha iyiyi yapmak bizim boynumuzun borcu. Ana sınıfını zorunlu eğitim kapsamına alacağız, iyi mi kötü mü? Bütün araştırmalar göstermiştir ki en başarılı öğrenciler ana sınıfına girmiş ve okul öncesi eğitim almış olanlar. Dolayısıyla önümüzdeki dönemden itibaren okul öncesi eğitimi de 1 yıl olarak zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz, bu da bir reform, iyi mi kötü mü? Herkes mutabık şüphesiz ki çok daha iyi. Her dil bir insandır, dolayısıyla 21. yüzyılda dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında Türkiye’yi göreceğiz, Türkiye’yi hep beraber taşıyacağız. Bunu yapabilmek için de evlatlarımızın Türkçe’nin yanında bir de yabancı dile mutlak sahip olduğu, mutlak olarak kullanabildiği, hakim olduğu bir dile de sahip olması önemlidir ve 5. sınıfları da biz İngilizce ağırlık olarak ders vereceğiz. İstiyoruz ki okullarımızdan mezun olan her öğrenci ana dili gibi bir yabancı dile de hakim olsunlar. Geçmiş dönemde Fatih Projesi’nde çok mesafe katettik. Önümüzdeki dönemde Fatih Projesi’ni tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.
"Özel sektörün eğitimdeki payını da arttıracağız"
"Eğitimin temel taşı öğretmendir" diyen Bakan Yılmaz şöyle devam etti:
"Eğitim Fakültelerini yeniden yapılandıracağız. YÖK Başkanı’mız geçen hafta açıkladı, Eğitim Fakültelerine bir taban puan getirilecek. Niçin taban puan getiriyor? Hayalinde ve idealinde öğretmenlik mesleği olanların Eğitim Fakültesi’ne gelmesini, orayı tercih eden öğrencilere kredi ve burs imkanı sağlanması, yurt imkanı sağlanmasını da bizler garanti edeceğiz. İstiyoruz ki iyi eğitimle öğretmenlerimizi yetiştirelim, iyi yetişmiş öğretmenler de bizim öğrencilerimizi, evlatlarımızı iyi yetiştirsin ve 21. yüzyıla hazır hale getirsin. Önümüzdeki dönemde de Öğretmen Akademisi kuracağız. Yani öğretmenlerin hizmet içi eğitimini sağlamak için. Yine öğretmenler için Performans Değerlendirme Sistemi’ni getiriyoruz. Eğitim Fakültelerini öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandıracağız. Müfredatı güncelleyeceğiz ve sadeleştireceğiz. Türkiye’nin eğitim sistemini sadece tek bir ölçüye bakarak değerlendirmek mümkün değildir. Önümüzdeki dönemde müfredatı hafifleştirerek ancak önemli derslerin yoğunluğunu da arttırarak daha iyi bir eğitimi öğrencilerimize vermek istiyoruz. Ders saatlerini azaltacağız ve mesleki eğitime uygun müfredatı da gerçekleştireceğiz. Özel sektörün eğitimdeki payını da arttıracağız. Özel sektörün eğitim sistemi içindeki öğrenci bakımından payı yüzde 7.3 gibi bir değerde ama inanıyoruz ki biz bunu yüzde 15’ler ver üzerine çıkarmak için çalışacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.