Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Aydın’da ikili eğitimi bitirecek son 5 okuldan birisinin protokolü imzaladı. Yılmaz, “Bu ülkenin evlatlarına daha iyi bir eğitim vermek istiyoruz” dedi.Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Aydın’da...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Aydın’da ikili eğitimi bitirecek son 5 okuldan birisinin protokolü imzaladı. Yılmaz, “Bu ülkenin evlatlarına daha iyi bir eğitim vermek istiyoruz” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Aydın’da ikili eğitimin sona ermesi için gerekli olan son 5 okuldan birisi olan ve hayırsever iş adamı Muharrem Balat tarafından Köşk ilçesinin bir mahallesinde inşa edilecek okulun protokol törenine katıldı. Vali toplantı salonunda gerçekleşen törene Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Aydın Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Şen katıldı.
Hayırsever iş adamı Muharrem Balat’a eğitime verdiği destek için teşekkür eden Bakan Yılmaz, amaçlarının bu ülkenin evlatlarına daha iyi bir eğitim vermek olduğunu söyledi. Bu ülkenin evlatlarını 21. yüzyıla kendine güvenen, milli değerleri almış, evrensel bilgilere açık ve özgüvenli insanlar olarak yetiştirmek istediklerini belirten Yılmaz, “Bunun da yolum eğitim, eğitim ve eğitimden geçiyor. Aydın’da ikili eğitimi bitirmek üzereyiz. Okul öncesi eğitimi yüzde 100 zorunlu hale getirecektik, bütün çağ nüfusunu okul öncesi eğitime alacaktık. Bu oran Aydın’da çok iyi bir seviyeyle yüzde 77’nin üzerinde. İnşallah onu da en kısa zamanda yüzde 100’e ulaştıracağız. Bu amaçlara ulaşabilmek için eğitime destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimiz verdikçe, Allah onlara daha çok verir. O, sizlerden daha çok zengin ve çok daha cömerttir” dedi.
Aydın’a böyle bir eser kazandıracakları için mutlu olduklarını ifade eden Muharrem Balat ise “Bu kampanyayı Sayın Valim ve Sayın Milli Eğitim Müdürümün çok güzel bir gayreti olarak gördüm. Bu çabaya ufacık bir yararımız dokunursa çok mutlu olacağım. Milletim her şeye layık. Demokrasiyi bize öğreten okullar ve hocalarımızdır. Bilhassa ilkokul öğretmenleri insan karakterini belirleyen hocalardır. Onların emeği bizim üzerimizde çok fazla. Bir parçasını karşılarsak, ne mutlu bize” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından okul yapım protokolü Bakan Yılmaz, Vali Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve hayırsever Balat arasında imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.